Medici in ancheta

joi, 25 octombrie 2001, 23:00
2 MIN
 Medici in ancheta

Joi, 25 octombrie, la Spitalul Municipal Roman a avut loc o sedinta la care au participat medici de familie din teritoriu, medici specialisti si conducerea spitalului. La sedinta au participat Maria Caescu – director adjunct al Directiei Judetene de Sanatate Publica, Dan Arvatescu – directorul Spitalului Municipal Roman, Gabriela Popovici – director adjunct si aproximativ 30 de medici din Roman si din comunele arondate.
Printre problemele discutate au fost normele metodologice privind aplicarea contractului-cadru, distribuirea laptelui praf si supravegherea femeilor insarcinate. Femeile gravide care nu beneficiaza de asigurare de sanatate vor plati analizele, unii medici sustinind ca acestea pot ajunge pina la 700 de mii de lei. Maria Caescu a spus ca Directia de Sanatate Publica (DSP) va organiza controale la dispensarele din zona Romanului, ca urmare a neregulilor semnalate in activitatea si gestionarea fondurilor dispensarelor. "Am primit sesizari ca doua doctorite din zona Romanului lucreaza o singura zi pe saptamina, ceea ce este un fapt extrem de grav! De asemenea, la un control efectuat de noi, la ora 12, usile unui dispensar erau incuiate cu lacatul. Noi vrem sa ajutam medicii, nu sa desfiintam cabinetele!", a declarat Maria Caescu.
Copiii mor la tara
Directorul Spitalului Roman, Dan Arvatescu, a apreciat ca scopul acestei intilniri este asigurarea unei mai bune comunicari intre conducere si medicii din teritoriu. "Si eu am profesat la tara, in consecinta, cunosc problemele cu care se confrunta medicii din teritoriu. La Colegiul Medicilor s-au adunat foarte multe reclamatii, mai ales pentru zona noastra", a precizat Dan Arvatescu.
Referitor la distribuirea laptelui praf, Ioan Chereji, medic primar pediatru, seful Sectiei de Pediatrie, a reinnoit apelul catre medicii de familie pentru intocmirea listelor cu persoanele care beneficiaza de aceasta gratuitate. In citeva localitati din zona Romanului – printre care Icusesti, Oniceni sau Balusesti – sugarii au ramas fara lapte, ca urmare a neintocmirii acestor liste.
Cu mult mai grav este faptul relevat de doctorul Chereji, in sensul ca nu se tine o evidenta a nou-nascutilor si nici nu se asigura, in unele cazuri, asistenta medicala necesara. Au fost folosite ca argument cazurile in care au murit, la scurt timp, doi sugari, fara a se raporta decesele.
(E.V.P.)

Comentarii