Record absolut: un romascan a baut 1.111 litri de apa intr-o zi

luni, 12 august 2002, 23:00
2 MIN
 Record absolut: un romascan a baut 1.111 litri de apa intr-o zi

In cadrul asociatiei 44, din cele 528 de apartamente, citeva zeci au montate apometre. Din factura emisa de Goscom se scade apa inregistrata de apometre, iar diferenta este platita de locatarii care nu si-au montat apometre. Calculul facut in ultima luna releva ca la blocul 44, din strada Sucedava, sase persoane au consumat 200 de tone de apa rece intr-o luna.
Doua familii trebuie sa plateasca 200 de tone de apa
Apometrul general afisase un consum total de 296 de metri cubi de apa rece, iar consumului de apa rece realizat de catre locatarii care au montat apometre era de doar 96 de metri cubi. Diferenta de 200 de tone de apa ar trebui sa fie platita de catre doua familii, insumind sase persoane. "Am inteles ca, la blocul 44, fusesera montate acum citiva ani, instalatii de irigare a gradinilor, iar boxele erau prevazute cu instalatii de transport al apei reci, insa locatarii spun ca, la ora actuala, instalatiile sint scoase din functiune, deci nu consuma nimic. Apometrele generale sint verificate metrologic, deci au masurat corect consumul, astfel incit nu se poate gasi o justificare pentru diferenta de 200 de metri cubi. Este imposibil sa cred ca sase oameni pot consuma, in timp de o luna, 200 de tone de apa, iar cei care au apometre anunta consumuri de maxim 5-6 metri cubi", a opinat administratora asociatiei 44, Lenuta Boeriu.
Blocul 44 nu este singurul la care se inregistreaza diferente mari intre consumul inregistrat de apometrul general si suma apometrelor individuale. La blocul 17, consumul general este de 234 de metri cubi, iar cel inregistrat de apometrele individuale este de 124 de metri cubi. Diferenta de 110 metri cubi urmeaza a fi impartita pe apartamentele contorizate, pentru ca in blocul respectiv toata lumea are apometre. "O alta situatie deosebita exista in blocul 9, unde sint doar doua apartamente necontorizate: unul este folosit ca magazin, iar in celalalt locuieste o familie careia ii revin, lunar, 135 de tone de apa rece, fapt care este imposibil. Nici nu stiu cine ar trebui sa plateasca diferentele acestea, pentru ca este clar ca apa a fost, totusi, consumata", a spus Lenuta Boeriu.
Niculae Stan, directorul tehnic al Goscom, a declarat: "Este necesara o noua verificare a apometrelor si a eventualelor defectiuni interioare. Trebuie de vazut daca locatarii au declarat consumul real". Directorul tehnic al Goscom promite ca, impreuna cu administratora asociatiei, va cauta o solutie si, dupa realizarea verificarilor necesare, se va stabili daca oamenii vor trebui sa plateasca sau nu. (Alex NISTOR)

Comentarii