Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

Topul castigurilor directorilor de spitale

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +

  Clasamentul veniturilor incasate anul trecut

  Prof. dr. Mircea Onofriescu - 260.217 de lei

  Prof. dr. Maria Stamatin - 196.837 de lei

  Prof. dr. Carmen Dorobat - 190.800 de lei

  Dr. Razvan Socolov - 173.836 de lei

  Conf. dr. Camelia Bogdanici - 141.185 de lei

  Prof. dr. Grigore Tinica - 124.881 de lei

  Dr. Carmen Manciuc - 95.150 de lei

  Prof. dr. Marin Burlea - 78.329 de lei

  Ec. Ioan Birliba - 77.810 de lei

  Dr. Costica Mitrofan - 67.796 de lei

  Dr. Valentin Munteanu - 65.751 de lei

  Dr. Dumitru Filipeanu - 58.277 de lei

  Dr. Carmen Cumpat - 54.416 de lei

  Dr. Cezar Eugen Popescu - 53.243 de lei

  Dr. Lucian Eva - 33.554 de lei

  Dintre medicii care profeseaza in spitalele iesene, managerul Maternitatii „Cuza Voda", prof.dr. Mircea Onofriescu, a ridicat in 2011 cel mai mare venit, 260.217 lei, respectiv 21.684 de lei pe luna. Acesta a trecut in declaratia sa de avere cinci terenuri in Suceava si in Iasi, cinci apartamente in municipiu, unul trecut pe numele sotiei, unul primit mostenire, iar un altul primit ca donatie. Acesta nu are trecut in declaratie nicio masina, desi vine cu un autoturism de teren la maternitate. Prof.dr. Mircea Onofriescu mai detine bijuterii in valoare de 4.000 de euro si tablouri de 12.500 de euro. Are patru conturi in care a strans aproximativ 3.600 de euro, 2.000 de dolari si 10.000 de lei. Anual castiga 68.371 de lei ca medic si director al Maternitatii „Cuza Voda" si 66.848 de lei de la UMF, unde este profesor. Nici sotia acestuia nu este mai prejos. Aceasta a notat in declaratia de avere un salariu anual de 33.633 de lei ca stomatolog si suma de 30.060 de lei ca angajat al unei firme. Din activitati independente, cei doi soti castiga 125.000 de lei. Directorul medical al Maternitatii „Cuza Voda", conf. dr. Maria Stamatin, ocupa locul al doilea. Aceasta nu se poate mandri cu multe achizitii, in afara unui apartament cu trei camere, dar castiga foarte bine. Anual, conf.dr. Maria Stamatin incaseaza 196.837 de lei din slujbele pe care le are. Pe langa functia de director medical la maternitate, conf.dr. Maria Stamatin o detine si pe cea de prorector la UMF, are activitate didactica si la Universitatea „A.I. Cuza", este manager POSDRU si tine cursuri de formare profesionala, precum si studii clinice la Corporatia „Independent-Genexion".

  Venituri bune si la Spitalul de Boli Infectioase

  Locul al treilea este ocupat de prof.dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase. Aceasta conduce detasat din punct de vedere al terenurilor, avand un numar de cinci in Vaslui si in Suceava. De asemenea, managerul de la Infectioase are cinci apartamente in Iasi si o casa de locuit in Suceava, pe care a mostenit-o. Se poate lauda si cu trei autoturisme, un Peugeot, un Mercedes si un Nissan. Prof.dr. Carmen Dorobat a castigat anul trecut 190.800 de lei ca manager la Spitalul de Boli Infectioase si ca profesor la UMF, precum si din simpozioanele pe care le sustine. La acestea se adauga 51.400 de lei din activitati agricole. Lunar, directorul unitatii ia 16.000 de lei. Veniturile sotului acesteia, profesor la UMF si medic la Spitalul de Neurochirurgie, se ridica in fiecare an la 114.000 de lei. „Nu am mai cumparat nimic si nici nu am renuntat la bunurile pe care le am. Totul este la fel ca in anii trecuti", a declarat prof.dr. Carmen Dorobat. Un venit destul de mare are si directorul medical al Spitalului de Boli Infectioase, dr. Carmen Manciuc, 95.150 de lei anual, circa 7.000 de lei pe luna. In declaratia de avere sunt trecute trei terenuri cumparate, trei apartamente, o casa de locuit si trei autoturisme. Aceasta detine un Mercedes A, un Mercedes C si un Hyundai Tucson. Are, de asemenea, un cabinet medical pentru consultatii de specialitate, din care nu castiga insa foarte mult. „Nu exista nicio modificare in declaratia de avere, ci totul a ramas asa cum se stia", a declarat dr. Carmen Manciuc.

  Averile de la Spitalul „Sfanta Maria"

  Fostul manager al Spitalului „Sfanta Maria" si actualul sef al Clinicii de Gastroenterologie, prof. dr. Marin Burlea, a incasat in 2011 suma de 78.329 de lei, bani proveniti atat din activitatea sa la Spitalul de Copii, cat si din actiuni independente. Lunar, medicul castiga in medie 6.500 de lei. Dr. Marin Burlea a trecut in declaratia sa de avere doua terenuri, unul intravilan si unul agricol. Acesta mai detine un apartament, un spatiu comercial, o casa de vacanta in comuna Ceahlau si o casa de locuit. Fostul manager se poate lauda si cu doua masini scumpe, un Jeep Wrangler cumparat si un autoturism marca Chrysler luat in leasing. Acesta castiga in fiecare an 59.307 de lei de la Spitalul „Sfanta Maria", este remunerat si de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa", iar cabinetul medical pe care il are ii aduce in jur de 4.122 de lei pe an. Prof.dr. Marin Burlea a incasat pe ultimul an bani din cedarea folosintei bunurilor spre inchiriere, suma ajungand la 15.900 de lei. In declaratia de avere nu este trecut salariul sotiei sale, dr. Georgeta Burlea, care detine o functie la UMF si una in cadrul Spitalului de Copii.

  Seful Clinicii de Gastroenterologie castiga, de asemenea, si din drepturile de autor pe care le are la Editura „Polirom". Prof.dr. Marin Burlea are trei credite ipotecare, in valoare de 120.000 de lei si 130.000 de euro. „Lucrez de peste 40 de ani ca medic. Cu toate acestea, am avut mereu si un al doilea serviciu. Am facut garzi, ore suplimentare, de aceea consider ca banii pe care ii iau sunt pe merit. M-am chinuit foarte mult, dar nu pentru bani, ci pentru ca ador meseria de medic si am facut-o mereu din placere. Imi petrec majoritatea timpului in spital, dar nu regret nimic. Tin sa precizez ca eu, pentru cabinetul medical pe care il am, nu lucrez cu contract cu Casa Judeteana de Asigurari si nu am lucrat niciodata asa. Mai am o firma la Roman, impreuna cu alti actionari, dar ne-am propus sa o vindem din cauza crizei economice", a declarat prof.dr. Marin Burlea. Actualul manager al Spitalului „Sfanta Maria", dr. Valentin Munteanu, castiga anual suma de 65.751 de lei ca director al unitatii medicale, circa 5.500 de lei pe luna. Dr. Valentin Munteanu nu obtine venituri din activitati independente. Sotia sa, medic primar la acelasi spital, castiga mai putin, in jur de 43.393 de lei in fiecare an. Familia Munteanu nu se poate lauda cu foarte multe achizitii, acestia avand doar o casa de locuit, un teren intravilan si doua autoturisme marca Toyota Corola si Citroën C1. Managerul spitalului plateste lunar doua credite la banca in valoare totala de 30.000 de lei, respectiv 40.000 de euro.

  „Nimeni nu se mai descurca cu banii"

  Spitalul „Sfantul Spiridon" are un director care castiga anual 77.810 de lei, circa 6.500 de lei lunar, din functiile pe care le detine: manager, lector doctor la UAIC si la UMF. Ioan Barliba nu este medic de profesie, ci economist, de aceea veniturile sale nu sunt foarte mari. Detine doua terenuri cumparate, un apartament in Iasi si o casa de vacanta la Barnova. In declaratia de avere este trecut un autoturism marca Hyundai Accent. Sotia sa, Cornelia Barliba, are un venit destul de modest in comparatie cu managerul, doar 27.784 de lei in fiecare an. „Am aceeasi masina din anul 2007. Pe criza asta, oricum nimeni nu se mai descurca cu banii", a declarat managerul Spitalului „Sfantul Spiridon". Conf.dr. Camelia Bogdanici, directorul medical al Spitalului „Sfantul Spiridon", are venituri mult mai mari decat managerul aceleiasi unitati. Aceasta incaseaza anual 141.185 de lei, bani care provin si din functia de conferentiar la UMF, dar si din activitati independente. Lunar, directorul medical este remunerat cu aproximativ 12.000 de lei. Aceasta are un cabinet oftalmologic si a dat cateva locuinte spre inchiriere. Conf.dr. Camelia Bogdanici se mandreste cu cinci terenuri, un apartament, o casa de locuit si un spatiu comercial. „Mai aveam o casa intr-un sat, dar am vandut-o anul acesta. Am un salariu mare deoarece fac si garzi la spital, pe langa meseria de doctor. Sunt si conferentiar la universitate, de aceea incasez destui bani. Mai am si un cabinet privat, din care doar in 2010 am castigat 39.000 de lei", a declarat conf.dr. Camelia Bogdanici. Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare, prof dr. Grigore Tinica, detine patru terenuri, doua apartamente, un autoturism si zece conturi si depozite bancare. Castiga anual suma de 124.881 de lei de la UMF si de la spital, dar si din activitati agricole si inchirierea unor apartamente. Lunar, acesta incaseaza circa 10.500 de lei. La Spitalul de Recuperare, managerul Carmen Cumpat incaseaza anual 54.416 de lei, aproximativ 4.500 de lei pe luna. Managerul Spitalului de Recuperare are un autoturism Nissan achizitionat in leasing, un teren intravilan si o casa de locuit. Se mandreste cu faptul ca si-a achitat un credit de 6.000 de euro. De asemenea, a vandut un apartament pe care il avea de cativa ani.

  Venit de numai 2.800 lei pe luna pentru directorul de la Neurochirurgie

  Se pare ca cei mai „parliti", cel putin in declaratiile de avere, sunt managerii de la Spitalul de Neurochirurgie si de la Maternitatea „Elena Doamna". Dr. Lucian Eva, directorul Spitalului de Neurochirurgie, castiga anual 33.554 de lei din functia pe care o exercita in cadrul unitatii medicale si din activitatea didactica de la Universitatea „Apollonia". Lunar, acesta primeste suma de 2.800 de lei, cel mai mic salariu dintre toti managerii. Dr. Lucian Eva a dat spre inchiriere un apartament din Pacurari contra sumei de 600 de lei lunar. Dr. Lucian Eva are in declaratia de avere, dinainte de a deveni manager, urmatoarele bunuri: doua autoturisme BMW, sapte terenuri cumparate, un apartament si o casa de locuit in Bucium. Sotia sa, dr. Otilia Eva, medic ORL la Spitalul Militar, are venituri de 33.689 de lei pe an. „Intr-adevar, am un salariu destul de mic. Toate bunurile pe care le am sunt dinainte de a ocupa aceasta functie. Sunt medic specialist, am lucrat si in strainatate, m-am ocupat si de plasamente imobiliare, iar tot ce am mi-am cumparat atunci. De cand sunt manager, mi-am recuperat de la o firma doar una dintre cele doua masini pe care le am. Atat. Toate veniturile mele sunt trecute la Fisc si nu exista nicio neregula", a declarat managerul Spitalului de Neurchirurgie. Directorul medical de la Neurochirurgie, dr. Cezar Eugen Popescu, are un venit de 53.243 de lei in fiecare an, circa 4.500 de lei lunar. Acesta are doua apartamente cumparate si trei masini: un Passat, un Seat Ibiza si o Skoda Fabia. Nici managerul Maternitatii „Elena Doamna" nu castiga foarte mult. De la inceputul acestui an, de cand a fost numit in functia de director al spitalului, dr. Emil Anton a incasat 5.800 de lei de la maternitate si de la UMF, unde este profesor, in jur de 966 de lei pe luna. In declaratia de avere sunt trecute un teren pe Lascar Catargiu, o casa si un autoturism 4x4, marca Toyota RAV4 luata in leasing. Pe deasupra, mai are si datorii de 80.000 de euro. Sotia sa are un venit la fel de mic, doar 3.400 de lei anual de la UMF si de la Spitalul „Sfantul Spiridon".

  Castig de top pentru directorul medical de la Maternitatea „Elena Doamna"

  Directorul medical al maternitatii are insa un castig impresionant. Acesta se plaseaza pe pozitia a patra in topul celor mai avuti medici ieseni. Dr. Razvan Socolov incaseaza anual 173.836 de lei, la care se adauga suma de 284.000 pe care a luat-o de pe un teren pe care l-a vandut in 2011, plus salariul sotiei de 103.118 lei. Directorul medical al Maternitatii „Elena Doamna" primeste acesti bani nu doar de la spital, ci si de la UMF, unde este sef de lucrari. De asemenea, este angajat la cabinetul C.M.I Avicena, al carei administrator este Demetra Socolov, sotia sa. Ocupa functia de director medical si la centrul medical Iscare International. Dr. Razvan Socolov are doua terenuri intravilane, un apartament mostenit, doua case de locuit, trei apartamente cumparate si inca unul primit printr-o donatie. De asemenea, in declaratia de avere sunt trecute si doua masini, un Fiat si un Renault. In depozitele bancare are in jur de 157.360 de lei si nu are de achitat niciun credit. Lunar, acesta castiga in jur de 13.000 de lei. Managerul si directorul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie sunt remunerati si ei binisor. Dr. Dumitru Filipeanu, managerul unitatii medicale, are doua apartamente in Iasi si o masina modesta, o Dacia Logan, dar se poate mandri cu faptul ca nu are datorii. Anual, primeste 58.277 de lei, 4.900 de lei pe luna. Directorul medical de la Pneumoftiziologie, dr. Costica Mitrofan, incaseaza 67.796 de lei in fiecare an de la UMF, unde este asistent universitar si de la spital, adica circa 5.700 de lei lunar. Detine un teren intravilan si o casa de locuit, precum si un Opel Astra.


  Comentarii Facebook

  Ultima ora

  editorial

  Salvează lumea, fii pesimist!

  Pavel LUCESCU

  Salvează lumea, fii pesimist!

  Nu că vreau să vă îngrozesc şi să stric cuiva ziua, dar să ne amintim un pic. Când a fost ultima dată când ţi-ai prevăzut sfârşitul?

  Filmuletul zilei

  opinii

  În staţie

  Nichita DANILOV

  În staţie

  Profesorul se obişnuise atât de mult cu calculele sale, încât orice mişcare pe care o făcea, indiferent dacă se afla la catedră, în apartamentul său, ori în plină stradă, o evalua în cifre. De multe ori aceste calcule îl incomodau şi-l abăteau de la lucru, dar fără ele profesorul n-ar fi conceput că ar putea exista, şi aceasta pentru că se credea a fi un om raţional, iar pentru el raţiunea era totuna şi se confunda cu calculul matematic.

  Vicecandidaţii

  Lucian DÎRDALA

  Vicecandidaţii

  Important este în primul rând faptul că ambii candidaţi la prezidenţiale au optat pentru parteneri relativ discreţi, experimentaţi, simpatizaţi de militanţii partidului şi, foarte important, capabili să se adreseze unor segmente electorale dificile.

  Zile cu mama. Ultimele

  Michael ASTNER

  Zile cu mama. Ultimele

  Parafrazând o vorbă găsită pe-o ilustrată de doliu, inima ne-a fost grea, dar lumina amintirii străluceşte-o viaţă-ntreagă.

  pulspulspuls

  Chir Nica şi Jiji - 15 asemănări izbitoare. Oare chiar am schimbat premarele?

  Chir Nica şi Jiji - 15 asemănări izbitoare. Oare chiar am schimbat premarele?

  Dom'le, la cât de arogant şi plin de sine auzim că ar fi de la alegeri încoace junele premare Chir Nica atât la slujbă, cât şi la partidoi, tare ne mai mănâncă palmele să facem o micuţă, dar vioaie comparaţiune cu fostul premare, Jiji. 

  Caricatura zilei

  Fuziunea PMP - UNPR

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Un tip, mergând pe scarile unei biserici, se împiedica si exclama: – P*zda ma-tii de scara! Preotul, auzindu-l (...)

  Intrebarea zilei

  Care ar fi prioritatile administratiei locale pentru municipiul Iasi?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.