Italienii au inventat pizza „antirid”

luni, 13 august 2007, 20:15
1 MIN
 Italienii au inventat pizza „antirid”

Sortimentul de pizza, botezat "Primula", contine, potrivit inventatorilor citati in edita de luni a ziarului "La Stampa", de trei ori mai multe fibre alimentare decit o pizza clasica si cantitati mai mari de magneziu si fier.

Ea contine nu mai putin de opt legume si condimente care au proprietati antioxidante pentru a combate imbatrinirea: rosii, laptuca, usturoi, dovlecei, busuioc, ciuperci, morcovi si spanac.

Pizza "antirid" a fost creata de un nutritioniost si bio-chimist de la Universitatea din Napoli, Eugenio Luigi Iorio, care s-a asociat cu un proprietar de reastaurant, Cosimo Mogavero, care are unul dintre localuri, "La Fabbrica dei Sapori", in apropiere de Battipaglia.

Potrivit "La Stampa", "pizza anti-imbatrinire" ar fi apreciata de papa. Benedict al XVI-lea, in virsta de 80 de ani, ar fi servit mincarea la o degustare oferita de proprietarul de restaurant cu ocazia sarbatorii jandarmeriei Vaticanului.

Aceasta noua pizza a provocat minia "Asociatiei adevaratei pizza napolitane", care este si impotriva vinzarii feliilor de pizza, o practica foarte raspindita in peninsula italiana, potrivit ziarului.

Asociatia considera ca pizza cu laptuca este cel mai recent "sacrilegiu" impotriva unor secole de traditie si atrage atentia ca folosirea fainii integrale impiedica dospirea aluatului si formarea marginii caracteristice pentru pizza napolitana. (NewsIn)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii