Catalin Voicu (PSD), nasul Mafiei din Justitie:”Daca eu m-am dus la Interne, omule, ai toata Procuratura Romaniei, ai toata Justitia in mana, ai toata Curtea”

marți, 10 iulie 2012, 07:06
5 MIN
 Catalin Voicu (PSD), nasul Mafiei din Justitie:”Daca eu m-am dus la Interne, omule, ai toata Procuratura Romaniei, ai toata Justitia in mana, ai toata Curtea”

Catalin Voicu, individul care demola statul de drept cu dosarele sale trafi cate la cel mai inalt nivel din Justitie – pe sute de mii de euro -face acum dreptate in Parlament. "Purificare! ANI e un cacat, tot la Parchet trimite dosarele si acolo le omoram, lasa-le dracu", afirma in gura mare senatorul PSD, care vorbea deschis de o retea de influenta care sa subjuge Internele, Parchetele si Inalta Curte, indiferent daca PSD ar fi fost la Putere sau in Opozitie. Demantelarea retelei Voicu, operata in 2009, a fost unul dintre cele mai importante dosare de coruptie din ultimii 20 de ani. Astazi, Voicu, senator PSD, continua sa faca legi in Parlament si a votat suspendarea dusmanului sau, Traian Basescu.

"Asculta-ma un pic! Daca eu m-am dus la Interne, omule, ai toata Procuratura Romaniei, ai toata Justitia in mana, ai toata Curtea", este una din replicile celebre ale lui Catalin Voicu.

Scandalul de coruptie in care era implicat senatorul PSD a izbucnit in 2009. Interceptarile telefonice realizate de SRI au devaluit reteaua lui Catalin Voicu: magistrati, politisti, politicieni si oameni de afaceri.

"Daca ma duc acolo, in trei ani de zile pot face toata reteaua din Romania! Acu’, daca pierdem alegerile, reteaua e in functiune (…). Pana acum n-am ministeru’ asta, intelegi? Ai retea, rezisti ca sa facem gherila urbana", ii explica Voicu colegului sau -parlamentarul PSD Alexandru Mazare.

Senatorul PSD se lauda ca poate rezolva dosarele penale ale baronilor PSD si cele comerciale ale sponsorilor. Odata ajuns la sefia Ministerului de Interne, Catalin Voicu vedea o noua ordine in Justitie.

Oamenii sai erau pusi la sefia inspectoratelor de politie, a Parchetelor si instantelor. "Purificare! Nu mai e DNA, Directia de Crima Organizata si Anticoruptie! Am demult proiectul asta in cap. L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiara!", exclama Catalin Voicu.

"Si ANI e o institutie fara nicio forta juridica, e un cacat. Tot la Parchet ti le trimite, si acolo le omoram, lasa-le dracu’!", se mai lauda senatorul PSD. Astfel, erau anihilate ANI, DIICOT si DNA.

Obsesia Basescu

Parlamentarul PSD ii ameninta pe cei care l-ar fi putut trada. "Sa-ti fie foarte clar: daca-mi tavalesti numele acuma, sa ma prinda Basescu, sa arunce cu cacat pe piata, ca intervin, ca fac, ca dreg, retine un singur fenomen – te duci jos", il ameninta Catalin Voicu pe omul de afaceri Marius Locic.

Senatorul PSD traia intr-o teama continua fata de presedintele Romaniei. Procurorii DNA arata cum Catalin Voicu trecea spagile drept contracte de consultanta avocatiala.

"Eu n-am nevoie de un leu spaga. Basescu s-ar putea… Banuiesc ca ati vazut ca e obsedat. Va dau un sfat, ca la un frate. Un contract intre mine si dumneavoastra legal, acopera", incerca sa-si acopere smenurile, Catalin Voicu.

Nemultumit ca n-a putut corupe completul

Senatorul PSD isi varsa furia pe presedintele Romaniei si in discutiile pe care le avea cu legatura sa de la Curtea Suprema, judecatorul Florin Costiniu, presedintele Sectiei Civile.

Atunci cand magistratul l-a sunat sa-l anunte ca a pierdut procesul pentru care Catalin Voicu a intervenit, acesta a cedat nervos. Scena este demna de nuvelele lui Ion Luca Caragiale.

"Asta-i Romania lui Traian Basescu, intelegeti? Bani, santaj, asta- i crima organizata, nu automatu’ pe strada! Ca-ti vine sa iesi cu arma in mana la un moment dat pe strada, sa nu mai tii cont de nimic. Ca nici in ’89 nu au fost abuzuri si atrocitati, domne, santaj pe fata", a izbucnit, suparat, parlamentarul.

"Purificare! ANI e un cacat. Rezolvam tot la Parchet", era visul dement al celui care voia sa supuna toata Romania in fata unei retele

Voicu a intrat cu TAB-ul in revolutionari

Cariera politica si militara a lui Catalin Voicu este strans legata de patru persoane cu influenta foarte mare in statul roman: fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, si generalul (r) SPP Dumitru Iliescu.

Ultimul l-a promovat in structurile SPP si i-a asigurat un loc in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Ion Iliescu l-a avansat la gradul de general, l-a decorat de mai multe ori si l-a angajat consilier la Administratia Prezidentiala. Cat timp PDSR a fost in opozitie, Dumitru Iliescu si Catalin Voicu au fost parteneri si au infiintat o firma de protectie si paza, un adevarat serviciu privat de informatii. In 2000, la al doilea mandat al lui Ion Iliescu, Voicu a revenit consilier prezidential la Cotroceni si a fost reconectat la parghiile puterii.

A reprimat Revolutia pe 21 decembrie

In Parlamentul Romaniei a ajuns, in 2004, cu ajutorul lui Viorel Hrebenciuc. A fost ales deputat intr-o circumscriptie din Bacau. In 2008, este ales senator in sectorul 5, circumscriptie aflata in subordinea liderului PSD, Marian Vanghelie.

Acensiunea fulminanta a lui Catalin Voicu a inceput in decembrie 1989. Avea 24 de ani si activase ca ofiter in anturajul lui Nicu Ceausescu, de care s-a lipit la Sibiu, unde a terminat Transmisiuni. In noaptea de 21 decembrie, Regimentul 3 Mecanizat, din care facea parte, a reprimat brutal revolutionarii din Piata Universitatii. TAB-urile au spart baricada improvizata din dreptul Hotelului Intercontinetal. La conducerea regimentul se aflau trei ofiteri: Ionel Marin, Dumitru Iliescu si Gabriel Nagy.

Generalul (r)-magistrat Dan Voinea, unul dintre procurorii care au anchetat Revolutia din decembrie 1989, si-a amintit ca primele informatii certe despre activitatea lui Catalin Voicu, la Revolutie, apar din data de 22 decembrie 1989.

"A venit la Procuratura Generala si a spus ca a primit ordin sa-l apere pe procurorul general Nicolae Popoviciu. Asa a inceput sa aiba primele relatii cu judecatorii si cu procurorii", a rememorat Dan Voinea. Pe 9 ianuarie 1990, Gheorghe Robu este numit procuror general al Romaniei, iar Catalin Voicu este promovat aghiotantul acestuia.

Scadenta, in toamna

Pe 1 iunie 2012, senatorul PSD Catalin Voicu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare de trei judecatori ai instantei supreme.

In aceeasi cauza, oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic au primit cate patru ani cu suspendare, respectiv cu executare, sub acuzatia de cumparare de influenta.

Fostul judecator suprem Florin Costiniu s-a "pricopsit" cu patru ani de inchisoare cu suspendare sub acuzatia de complicitare la trafic de influenta. DNA a facut recurs la acesta decizie, considerand pedepsele prea mici.

Instanta suprema nu a stabilit inca termenul de judecata la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In martie 2010, demnitarul a fost arestat preventiv si a stat inchis un an si patru luni, ulterior fiind cercetat in libertate.

Potrivit procurorilor, in 2009, Voicu ar fi primit de la Casuneanu 250.000 de lei si 200.000 de euro pentru a interveni la diferiti magistrati de la ICCJ, prin intermediul lui Florin Costiniu, pentru a castiga mai multe procese pe care acesta le avea pe rolul instantei.  EVZ.ro

Comentarii