Funeriu reafirma ca a luat Bac-ul cu brio, dupa ce presa l-a acuzat ca a trecut din a doua sesiune

sâmbătă, 09 iulie 2011, 13:28
3 MIN
 Funeriu reafirma ca a luat Bac-ul cu brio, dupa ce presa l-a acuzat ca a trecut din a doua sesiune

Potrivit postului de televiziune Antena 3, Daniel Funeriu nu ar fi reusit sa treaca de proba scrisa a bacalaureatului pe care l-a sustinut in 1989, la Strasbourg, dar ar fi primit o a doua sansa la examenul oral.

Postul de televiziune, care preciza ca are datele de la un telespectator, a prezentat si un tabel in care aparea numele lui Petru Daniel Funeriu, iar in dreptul acestuia era mentiunea "passe second groupe".

In replica, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, sambata, ca a luat bacalaureatul din prima sesiune, cu o nota suficient de mare pentru a fi selectat in ruta de studii pentru elite.

Ministrul Daniel Funeriu a afirmat ca postul de televiziune a facut, cu buna stiinta, un fals in acte, iar datele prezentate sunt "o calomnie fara precedent", un "fals abject care nu poate sa ramana nesanctionat".

El a precizat ca va actiona in instanta postul de televiziune Antena 3, pentru fals si uz de fals.

Daniel Funeriu a precizat ca lista prezentata de postul de televiziune, pe care era trecut si numele sau, contine numele unor elevi care au sustinut bacalaureatul in 2011, nu in 1989. Ministrul a adaugat ca numele sau a fost inserat printre alte nume, iar doua nume au fost sterse din aceasta lista.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, intr-un interviu pentru "Gandul", ca a dat bacalaureatul in 1989, la Strasbourg, unde copiatul a fost exclus, obtinand note "foarte, foarte mari la matematica si fizica", avand cea mai mare medie de absolvire din liceu, impreuna cu un alt coleg.

Daniel Funeriu a spus ca, facand parte din lotul olimpic la chimie, a urmat clasa a XII-a la un liceu din Strasbourg, unde a si sustinut bacalaureatul, in 1989.

"Am obtinut atunci note foarte, foarte mari la matematica si fizica, note acceptabile la celelate materii. Nu mai stiu notele. Am avut, cu un coleg al meu, cea mai mare medie de absolvire a bacalaureatului din liceu. A fost un bacalaureat de succes", a precizat ministrul Eductaiei.

Daniel Funeriu a obtinut bacalaureatul in anul 1989, la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg, Franta, dupa parcurgerea a 11 clase la Liceul de Filologie-Istorie din Timisoara, sectia de chimie-biologie, si a clasei a XII-a la Lycée International des Pontonniers, potrivit Ministerului Educatiei.

Pe perioada liceului, Daniel Funeriu a obtinut mai multe premii nationale si internationale la olimpiadele de chimie, precum si premiul II la olimpiada de chimie din Franta, in anul 1989. In anul 1995, a obtinut, ca sef de promotie, masterul in chimie organica si supramoleculara la Universitatea "Louis Pasteur" din Strasbourg, iar in 1999 a devenit doctor in chimie al aceleiasi universitati, cu distinctia Magna cum Laude.

Conducatorul sau de doctorat a fost profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.

Studiile ministrului Educatiei au fost recunoscute prin proceduri automate de recunoastere, in SUA, Japonia si Germania, unde acesta a ocupat succesiv posturi in institute si universitati.

La numirea sa in functia de ministru al Educatiei, Daniel Funeriu ocupa functia de lider al grupului de cercetare de excelenta "Marie Curie" la Universitatea Tehnica din München, fiind si investigator principal in cadrul International Graduate School of Science and Engineering.

Ministrul Educatiei preciza, in 24 mai, ca nu si-a echivalat studiile pentru ca functia pe care o ocupa si activitatile pe care le desfasoara nu necesita acest lucru, apreciind ca nefiresc faptul ca, din functia pe care o ocupa sa ceara subordonatilor sa-i echivaleze studiile. Funeriu mai spunea ca va pune in functiune, pana la inceputul anului universitar, preocedura recunoasterii automate a studiilor, daca diploma a fost emisa de o universitate de prestigiu din lume.

Precizarile au fost facute dupa ce in presa au aparut relatari conform carora Daniel Funeriu are doar unsprezece clase, conform legii invatamantului din Romania, in conditiile in care nu si-a echivalat diplomele pe care le-a obtinut in strainatate nici dupa ce a preluat portofoliul Educatiei. (Mediafax)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii