Ghenosu, trimis la inchisoare pentru noua ani pentru santaj si infractiuni informatice

luni, 14 noiembrie 2011, 16:34
2 MIN
 Ghenosu, trimis la inchisoare pentru noua ani pentru santaj si infractiuni informatice

Judecatorii Tribunalului Prahova i-au gasit vinovati pe pe Florin Ghinea si acolitii lui la acuzatiile de santaj si infractiuni informatice, respectiv clonare de carduri bancare si retragere de sume de bani cu ajutorul acestor carduri. Decizia Tribunalului Prahova poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Ploiesti.

In 2009, in acest dosar, Florin Ghinea a fost pus in libertate de catre judecatorul prahovean Dumitru Rebegea, magistratul fiind apoi trimis in judecata pentru luare de mita si favorizarea infractorului. Dupa declansarea procedurii impotriva lui Dumitru Rebegea, Tribunalul Prahova l-a arestat din nou pe Ghenosu, el fiind in prezent incarcerat in Penitenciarul Rahova.

Pentru una dintre cele 14 persoane trimise in judecata alaturi de Ghenosu, Tribunalul Prahova dispus suspendarea executarii pedepsei in conditiile in care barbatul se afla la prima incalcare a legii penale.

Ghinea a mai fost condamnat la inchisoare in septembrie 2010 in doua dosare. Astfel, Judecatoria Tagoviste l-a condamnat la un an inchisoare pentru loviri si alte violente si la patru ani pentru tulburarea linistii publice, pedepse care s-au contopit cu o alta, data de o instanta din Nice (Franta), si stabilind astfel executarea a sapte ani de detentie de catre acuzat.

Florin Ghinea a fost condamnat in anul 2003, in Franta, la sapte ani de inchisoare. In aprilie 2007, Florin Ghinea a fost predat autoritatilor din Romania, unde pe numele sau exista un mandat de arestare pentru trafic de persoane, fiind pus in libertate de Tribunalul Dambovita, inainte de termen.

Ghenosu a fost arestat din nou in 2009, in dosarul in care a fost condamnat, luni, la noua ani de inchisoare.

Potrivit anchetatorilor, gruparea, deosebit de periculoasa, actiona in judetele Dambovita si Prahova, dar si in Italia si Spania. Anchetatorii au stabilit ca gruparea era formata din 25 de persoane, majoritatea cu varste pana in 25 de ani, cunoscute cu preocupari de infractiuni din sfera criminalitatii organizate. Cele mai multe actiuni ale membrilor retelei erau violente, gruparea axandu-se indeosebi pe comiterea de infractiuni din sfera criminalitatii informatice, spalare de bani si, in subsidiar, camata si santaj. Din aceste activitati, membrii gruparii obtineau sume mari de bani si bunuri, respectiv autoturisme de lux, apartamente si bijuterii.

Liderul gruparii, Florin Ghinea, era cunoscut in mediile interlope ca o persoana deosebit de violenta si periculoasa, fiind suspectat de comiterea mai multor infractiuni cu violenta, proxenetism, ultraj contra bunelor moravuri sau spalare de bani, savarsite atat in tara, dar si in strainatate. (Mediafax)

Comentarii