Dieta de toamna: ce mincam sa pregatim corpul pentru anotimpul rece

vineri, 18 septembrie 2009, 18:27
3 MIN
 Dieta de toamna: ce mincam sa pregatim corpul pentru anotimpul rece

Formele fructelor se pot asemana cu unele organe din corpul uman. Astfel fasolea are forma rinichiului, iar boabele sunt foarte hrsnitoare pentru acest organ. Nuca arata ca un mini-creier si nutritionistii o recomanda in cazurile de epuizare intelectuala, miezul dulce ajutind memoria. Dupa cum se stie, rosiile au patru compartimente, iar unele soiuri seamana cu inima. La fel si ciorchinele de struguri care are forma inimii. Ambele ajuta circulatia sanguina si sint incluse in dieta celor care sufera de afectiuni ale sistemului circulator.

Cunoscind semnaturile hranei, putem folosi mincarea ca un adevarat medicament. Este de-ajuns sa fim atenti si sa observam similitudinile pentru a ne armoniza cu tot ceea ce este in jurul nostru si astfel sa avem o viata fericita si o sanatate buna.

Maslinele au forma ovarelor si sint recunoscute ca participa, datorita constituientilor sai, la sanatatea si buna functionare a ovarelor.
Cartoful arata ca pancreasul si sint introdusi in dieta diabeticilor, inlocuind piinea fiind copt in cuptor sau inabusit.  Contine vitamine din complexul B, potasiu, oligoelemente etc.

Boabele de fasole ajuta la mentinerea functiei rinichilor si arata exact ca si rinichii umani. Contin fosfor, potasiu, fier, calciu dar sI vitamineele B sI C. Fasolea verde este utilizata cu success in litiazele renale.

Telina, rubarba si alte legume au forma oaselor din corp. Aceste alimente contin substante necesare scheletului si tintesc in mod special duritatea oaselor. Astfel ca aceste alimente au un continut de sodiu, magneziu, mangan, fier, cupru, calciu, fosfor etc. Iar oasele au nevoie de aceste elemente. Ele completeaza nevoile scheletului corpului deoarece daca nu avem destul sodiu in alimentatie, corpul si-l extrage din oase acestea devenind fragile.

Ceapa are forma unor celule ale organismului. Cercetarile de astazi au demonstrat ca ceapa ajuta la detoxifierea corpului curatind deseurile din toate celulele.

O rosie are patru compartimente si are culoarea rosu. Inima este rosie si are patru camere. Studiile facute de-a lungul timpului au aratat ca rosiile chiar sint hrana pentru inima si singe.

O nuca arata ca un creier, cu o emisfera dreapta si una stinga, avind creierul mare deasupra si cerebelul din partea de jos. Prin continutul lor nucile ajuta memoria si ne ajuta sa ne dezvoltam peste saizeci transmittatori neuronali care sint implicatI in functionarea creierului.

Chiorchinii de struguri au forma unei inimi. Bobitele pot fi asemanate cu celulele singelui. Ca si in cazul rosiilor strugurii sint, de asemenea, o hrana revitalizanta substantiala pentru inima si singe.

Boabele de porumb au forma celulelor. Fitoterapia recomanda porumbul ca un foarte bun reconstituent, energetic dar si hranitor al celulelor. Contine materii azotate, saruri minerale, calciu, fosfor, fier, vitaminele B si E.

Si exemplele pot continua. O dieta bazata 60 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, griu integral, seminte, nuci si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. Un ph alcalin asigura o stare de sanatate buna, virusii, bacteriile si ciupercile neavind un mediu propice in care sa se dezvolte. Restul de 40 % din alimentatie poate fi formata din alimente gatite, inclusiv fasole boabe, linte, soia sau naut. Este stiut faptul ca sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in citeva minute de la consumare. Ele hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase. Prin fierbere sau incalzire la 40 grade Celsius enzimele sint insa distruse. (Sandu MARIN)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii