Un alt fel de lapte (II)

vineri, 08 august 2008, 17:22
2 MIN
 Un alt fel de lapte (II)

Semintele pastreaza in ele energia inceputului. Energia acelui inceput cind toate stau sa renasca. A inceputului de primavara cu toate energiile latente care asteapta un pic de apa si soare ca sa iasa la suprafata.

A consuma seminte inseamna a energiza organismul cu aceste puteri dar si a-i da ceea ce el are nevoie fara sa il ingreunezi sau sa ii creezi probleme. Astfel ca folosirea semintelor de migdale, alune, arahide, caju sau nuci e bine sa devina o obisnuinta in dieta zilnica. Iata cum pot fi preparate intr-un alt fel de lapte aceste seminte.

Lapte de migdale

Ingrediente: 20 de migdale, 5 curmale, 2 lingurite de miere si o cana cu apa plata calduta.

Se lasa curmalele la inmuiat in cana cu apa calduta timp de 4 ore sau peste noapte. Apoi se indeparteaza simburii cu atentie. Nu aruncati apa pentru ca o veti utiliza mai tirziu in blkender. Migdalele se lasa in apa la clocotit un minut apoi se indeparteazaa coaja maronie iar miezul alb se pune impreuna cu apa ramasa de la inmuierea curmalelor, mierea de albine si curmalele muiate in blender. Lichidul obtinut s epoate consuma ca atare cu cheata pisata sau adaugind o lingurita de pulbere de roscove sau cafea de cicoare sau cereale.

Lapte de nuci

Ingrediente: 3 linguri nuca macinata, o jumatrate de banana bine coapta, doua lingurite de miere de albine si o cana de apa plata calduta.

Daca nucile nu au fost curatate de coaja maronie o puteti face inainte de a macina nucile lasindule 5 minute la uscat inm cuptorul incins. Apoi toate ingredientele se dau la blender un minut si se pot conusma ca atare, cu gheata sau cu cafea de cereale sau cicoare

Lapte de alune de padure

Ingrediente: 3 linguri de alune de padure macinate, un mar, doua lingurite de miere si o cana de apa plata calduta.

Se curata marul de coaja si de seminte apoi se taie bucati si se pune in blender impreuna cu alunele, mierea si apa calduta. Se consuma ca atare.
In acelasi mod puteti prepara laptele din nuci caju si arahide la care puteti adauga si un virf de cutit de scortisoara.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii