Copii de medicii, primari si politicieni, cu medii mari de admitere

miercuri, 16 iunie 2010, 21:36
4 MIN
 Copii de medicii, primari si politicieni, cu medii mari de admitere

Personalitati din toate domeniile judetului se pot mindri cu odraslele lor, care au avut rezultate foarte bune la evaluarea nationala si medii pe masura. De la medici, pina la profesori, politicieni , oameni de afaceri sau oameni simpli, toti au avut emotii in calitate de parinti pentru copii lor, care au terminat clasa a VIII-a si se pregatesc de o noua etapa a vietii, liceul.

In virful clasamentului mediilor judetene se afla Sorana-Maria Dinca, fiica medicului Mariana Dinca, sefa Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean "Sf. Pantelimon". Medicul se poate mindri cu fiica sa, absolventa de clasa a VIII-a la Colegiul National "Unirea", care s-a clasat printre primii cinci elevi ai judetului care au obtinut media 10 de admitere la liceu. Avind 10 pe linie, Sorana-Maria Dinca are privilegiul de a alege o clasa de top pentru liceu.

Un alt cadru medical, doctorul sirian Kila Hossni de la Spitalul din Vidra, are un fiu absolvent cu medie mare, Ammar Georgean, care a terminat Scoala "Stefan cel Mare" cu media de admitere 9,41.

Nici fii politicienilor nu s-au lasat mai prejos. Astfel, fiul primarului de la Nereju, Ion Pauca, a reusit sa se claseze in topul copiilor din judet pe locul 32. Florin a terminat scoala la Nereju Mic cu media de admitere 9,93 si ne-a spus ca doreste sa isi continue liceul la Colegiul Cuza, la profilul de matematica-informatica.

Si Ana Maria Popescu, de la Scoala "Stefan cel Mare", fata consilierului judetean PNL Kanty Popescu, are o medie de 9,93. "Am o fata foarte serioasa, care invata foarte bine, lucru care s-a si vazut", se mindreste Kanty Popescu. Ana ne-a povestit ca doreste ca mai departe sa mearga la Colegiul National "Al. I. Cuza" si ca viseaza la o cariera in Drept. "Am incercat sa ma pregatesc cit mai mult pentru evaluare, atit la matematica, cit si la limba romana. Vreau sa merg la Colegiul National "Al. I. Cuza", ma reprezinta cel mai bine, la profilul de mate-info pentru ca pot face mai departe ce imi doresc", ne-a spus Ana.

Pe de alta parte, eleva Valentina Irina Carnariu, care a absolvit ciclul gimnazial la Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani, fiica consilierului judetean PSD Vasile Carnariu, s-a clasat pe pozitia cu numarul 57, cu o medie de admitere de 9,88. "Mai departe as vrea sa merg la Colegiul "Unirea", unde sint profesorii cei mai buni si incadrarile cele mai bune. Vreau sa merg la mate-info, mai ales ca la Scoala 10 ne-am axat pe matematica", a povestit Irina, care ne-a marturisit ca a invatat mult pentru o nota cit mai buna la evaluarea nationala.

Si copiii de politicieni invata foarte bine

Un alt elev de exceptie, Michael Anthony Gay, cu tata american si mama focsaneanca, este un virtuoz al pianului, cistigind mai multe premii de profil. Michael a absolvit la Scoala "Stefan cel Mare" si a obtinut media 9,86.

Si fiica consilierului local PSD Gabriel Padineanu, Andreea, a obtinut o medie foarte buna, 9,59, dupa ce a absolvit clasa a VIII-a la Scoala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, de unde vin foarte multi copii buni. Dar nu toti oamenii politici au fost peste masura de incintati de rezultatele copiilor, masurate strict in nota, in aceasta situatie fiind si deputatul liberal Nini Sapunaru, care critica sistemul de admitere la liceu.

Fiul deputatului, Andrei, absolvent la Colegiul "Al. I. Cuza", s-a clasat pe pozitia 266 in judet, in ciuda faptului ca a avut o medie mare la scoala, de 9,47si nota 10 la evaluarea nationala. "Sint ingrijorat ca este pe locul 266 in ierarhia judetului. Voia la "Cuza" la matematica-informatica, dar acum nu se stie. Ar trebui sa se dea examenul de admitere la liceu, sa nu conteze nota din anii de gimnaziu decit in proportie de 30%. Profesorii de la liceu sint mult mai duri, iar copiii au sanse mai mici la o medie mare, pentru ca au note mai mici", a spus Nini Sapunaru, care nu a dorit insa sa-si dezamageasca pustiul felicitindu-l pentru note.

In continuare, in perioada 17- 24 iunie are loc completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a si completarea fiselor de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a proveniti din alte judete, la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea. Intre 17 si 25 iunie are loc introducerea in baza de date computerizata a datelor din fisele de inscriere. Unitatile de invatamint afiseaza lista candidatilor repartizati pe 5 iulie.

 

Sursa: Ziarul de Vrancea

Comentarii