Mii de someri, ajutati de Centrul de Formare Profesionala Neamt

joi, 06 noiembrie 2008, 20:28
2 MIN
 Mii de someri, ajutati de Centrul de Formare Profesionala Neamt

Centrul de Formare Profesionala (CFP), din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Neamt, a fost infiintat in anul 1991. De la data infiintarii, CFP Neamt a organizat programe de formare profesionala de initiere, calificare, recalificare si perfectionare pentru someri, dar si pentru alte categorii de persoane interesate – cursuri cu plata sau cursuri efectuate la cererea agentilor economici care au dorit sa isi califice sau sa isi perfectioneze personalul propriu – in meserii cerute pe piata muncii.

"Incepind cu anul 2004, CFP s-a autorizat ca furnizor de servicii de formare profesionala in 22 de ocupatii. Legea 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, asigura cadrul legal al accesului la servicii de formare profesionala, finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj, atit pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca si inscrise in evidentele agentiei, cit si pentru alte categorii de beneficiari. In acest context, formarea profesionala a somerilor, ca masura activa in vederea ocuparii fortei de munca, a fost desfasurata in concordanta cu nevoia de formare identificata in profil teritorial si a avut ca obiective imbunatatirea pe termen lung a adaptabilitatii pe piata muncii si cresterea gradului de ocupare a somerilor", a afirmat directorul executiv al AJOFM Neamt, Rodica Titela Popescu.

In anul 2006, CFP Neamt a organizat 57 de cursuri la care au participat 1 375 de persoane, din care 1 284 de someri. 1 161 de persoane au reusit sa finalizeze aceste cursuri. Planul de ocupare pentru anul 2006 prevedea angajarea a 570 dintre absolventii programelor de formare profesionala organizate. Respectindu-se criteriul de performanta asumat, privind angajarea absolventilor programelor de formare profesionala organizate, respectiv angajarea a minim 50% din absolventi in termen de 12 luni de la finalizarea cursului, in anul 2006 au fost incadrati in munca 648 de absolventi. In 2007. numarul cursurilor a crescut la 60. La acestea au participat 1 480 de persoane, iar 1 286 le-au absolvit. 646 de persoane s-au angajat in primul an de la terminarea cursului de formare. In acest an, pina la finele lunii octombrie, s-au desfasurat 38 de cursuri, pentru 919 persoane, din care 903 sint someri.

 

Sursa: Ziarul de Roman

Comentarii