19 noi prodecani au fost desemnati la Universitatea „Stefan cel Mare”, pentru urmatorii patru ani

luni, 04 iunie 2012, 20:51
3 MIN
 19 noi prodecani au fost desemnati la Universitatea „Stefan cel Mare”, pentru urmatorii patru ani

Cei noua decani din cadrul Universitatii "Stefan cel Mare" au avut posibilitatea de a desemna prodecanii facultatilor pe care le reprezinta, acestia din urma avand ca misiune sprijinirea decanilor in conducerea curenta a celor noua facultati. Numarul prodecanilor unei facultati din cadrul USV, pentru mandatul 2012-2016, este proportional cu numarul de studenti ai facultatii. Astfel, 19 cadre universitare au fost numite in functia de prodecan, acestia avand atributii stabilite de catre decanii facultatilor din cadrul USV.

Pentru mandatul 2012-2016, noul decan al Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica, prof. univ. dr. Carmen Elena Nastase a avut posiblitatea de a desemna cei mai multi prodecani, respectiv patru.

Au fost numiti in functia de prodecani ai FSEAP: conf. univ. dr. Carmen Chasovschi  care se va ocupa de activitatea didactica si asigurarea calitatii, prof. univ. dr. Doru-Eugen Tiliute ce va avea ca atributie principala cercetarea stiintifica, conf. univ. dr. Mihaela Birsan ce va avea in grija baza materiala si invatamantul la distanta si lector univ. dr. Camelia Ignatescu ce se va ocupa de problemele studentesti si relatia cu mediul socio-economic si juridic.

Cate trei prodecani au fost desemnati in cadrul facultatilor de Inginerie Alimentara, Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, Istorie si Geografie si Litere si Stiinte ale Comunicarii.

In cadrul Facultatii de Inginerie Alimentara au fost desemnati prodecani pentru urmatorii patru ani universitarii: conf. univ. dr. ing. ec. Cristina-Gabriela Constantinescu (activitatea didactica si resursa umana), conf. univ. dr. ing. ec Adriana Dabija (activitatea studenteasca) si conf. univ. dr. Cristina-Elena Hretcanu (managementul calitatii).

Pentru Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, prof. univ. dr. ing. Stefan Gheorghe Pentiuc i-a desemnat prodecani pe conf. univ. dr. ing. George Mahalu (activitatea didactica si baza materiala), prof. univ. dr. ing. Cristina Elena Turcu (asigurarea calitatii si cercetarea stiintifica) si conf. univ. dr. ing. Dan Laurentiu Milici (imaginea FIESC si relatiile cu mediul extern).

La conducerea Facultatii de Istorie si Geografie va sta in perioada 2012-2016, alaturi de noul decan prof. univ. dr. Vasile Efros, trei prodecani, respectiv lector univ.dr. Sorin Ignatescu (activitatea didactica si probleme studentesti), conf. univ. dr. Florin Pintescu (probleme de cercetare) si conf. univ. dr. Daniela-Alexandra Popescu (invatamantul la distanta).

In cadrul Facultatii de Litere si Stiinte ale Comunicarii au fost desemnati prodecani pentru mandatul 2012-2016 universitarii: conf. univ. dr. Simona- Aida Manolache care se va ocupa de activitatea didactica, lector univ. dr. Daniela-Viorica Petrosel care va avea in vedere cercetarea stiintifica si lector univ. Dr. Codrut-Cristian Serban, raspunzator cu problemele studentesti si imaginea facultatii.

La carma Facultatii de Inginerie Mecanica, Mecatronica si Management, pentru urmatorii patru ani, impreuna cu prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu, vor sta prodecanii conf. univ. dr. ing. Delia Aurora Cerlinca (activitatea didactica, asigurarea calitatii si probleme studentesti) si sef lucrari dr. ing. Sergiu-Gabriel Spinu (activitatea stiintifica, baza materiala, securitatea si igiena muncii si imaginea facultatii).

Pentru Facultatea de Educatie Fizica si Sport a fost numit un singur prodecan, respectiv lector univ. dr. Florin Leuciuc cel care va sprijini conducerea curenta in diferite domenii din activitatea facultatii. Pentru Facultatile de Silvicultura si Stiinte ale Educatiei nu au fost numiti prodecani. La inceputul lunii mai, toate cele noua facultati din cadrul USV au facut publice numele universitarilor care pana in 2016 vor ocupa fotoliul de decan. Cinci facultati vor avea la carma noi sefi, in timp ce Facultatile de Inginerie Alimentara, Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, Silvicultura si Educatie Fizica si Sport vor avea aceeasi decani ca si pana in prezent.

USV ar putea "scapa" de categoria a III-a

Conform rectorului USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, MECTS ar putea renunta la clasificarea realizata de Asociatia Universitatilor Europene, conform careia USV e o institutie centrata doar pe educatie.

"La ultima intalnire avuta cu reprezentantii ministerului de resort am observat o tendinta a acestora de a renunta la clasificarea universitatilor in institutii centrate pe educatie, institutii axate pe cercetare avansata si educatie si universitati centrate pe educatie si cercetare stiintifica. In schimb, ierarhia programelor educationale, clasificare ce ne avantajeaza, va ramane". USV are 14 programe in A si B. Totdata, in clasamentul MECTS realizat in toamna anului trecut, Universitatea "Stefan cel Mare" se afla in categoria a III-a, fiind considerata o institutie centrata doar pe educatie, spre deosebire de institutiile universitare din primele doua categorii, care sunt clasificate drept universitati axate pe cercetare avansata si educatie, respectiv educatie si cercetare stiintifica. (Adelina TALPALARIU)

Comentarii