27 de bucati

duminică, 20 aprilie 2008, 21:08
2 MIN
 27 de bucati

Desfasurate in statiunea Voineasa in ultimele zece zile, Campionatele Nationale de sah pentru juniori (intre 8-16 ani) au adus o noua salba de medalii pentru sportivii legitimati la doua cluburi din Iasi. Cu 37 de concurenti la start sectia Cotnari-Politehnica a luat grosul. Dupa ce a strins sase medalii in probele de sah practic (de care am amintit deja in editia de simbata a Ziarului de Iasi), elevii sectiei coordonate de Vasile Manole au mai reusit 13 prezente pe podium in ultimele trei zile de concurs.

Daca in proba de dezlegari Roxana Anton a fost singura medaliata cu un loc III la categoria 14 ani, alte trei podiumuri au prins la sah rapid Diana Orasanu (locul II – 10 ani), Codin Pacuraru (locul II – 10 ani) si Ioana Gelip (locul III – 14 ani). In fine, grosul medaliilor a venit in proba de blitz prin Vlad Pintilie (locul II – 8 ani), Diana Orasanu (locul II – 10 ani), Calin Gheorghiu (locul I – 12 ani), Matei Lupascu (locul III – 12 ani), Stefan Marinescu (locul II – 14 ani), Vlad Stegariu (locul III – 14 ani), Georgiana Morea (locul I – 14 ani), Ioana Gelip (locul II – 14 ani) si Roxana Anton (locul III – 14 ani).

Nici celalalt club iesean care a intrat de curind in prim-plan, "Micii sahisti" (coordonat de Stefan Axinte), nu s-a lasat mai prejos si a reusit sa-si treaca in cont opt medalii. La sah practic cistig de cauza au avut Ioana Hrib (locul III – 8 ani) si Diana Cusmuliuc (locul II – 10 ani), la sah rapid s-au desprins Vlad Zubcu (locul III – 8 ani), Hrib (locul III – 8 ani) si Cusmuliuc (locul III – 10 ani) iar la blitz s-a inregistrat virful prin Catalina Ivascu (locul I – 8 ani), Cusmuliuc (locul I – 10 ani) si Hrib (locul III – 8 ani).

Asadar, rezultate foarte bune care vorbesc de faptul ca Iasul continua sa fie un pol extrem de important in aceasta disciplina la nivelul juniorilor cita vreme a reusit sa aduca de la Voineasa 27 de medalii din cele 120 puse la bataie la startul competitiei.

Comentarii