A venit si vremea noastra

vineri, 19 mai 2000, 23:00
2 MIN
 A venit si vremea noastra

Dinamo a dominat categoric acest sezon competitional, reusind performanta de a cistiga toate meciurile, atit in campionat cit si in cupa. . Si daca titlul de campioana nu mai poate fi ratat, obiectivul dinamovistilor a devenit acum cupa. Pentru a o cistiga, trebuie sa treaca astazi de Politehnica Nena, o echipa care mereu le-a facut zile fripte. Dinamo a cistigat in campionat cu 20-18 si 27-13, insa la Iasi gazdele puteau obtine o spectaculoasa victorie. Si succesul de la Bucuresti s-a conturat greu, cu 10 minute de final Dinamo avind un avantaj fragil: 17-13. Am reamintit aceste rezultate pentru a scoate in evidenta echilibrul existent intre cele doua formatii. Dinamo este o echipa foarte puternica, care poate fi invinsa cu conditia ca iesenii sa se autodepaseasca. Cum cele doua formatii se cunosc de-acum foarte bine, nu mai pot exista surprize de ordin tehnico-tactic, fiecare urmind sa joace ceea ce cunoaste mai bine. Iesenii vor da probabil drumul baloanelor la mina, pe treisferturi, in timp ce Dinamo va incerca sa macine rezistenta studentilor cu pachetul de inaintare. S-ar putea ca aici sa fie si cheia partidei. Daca iesenii vor rezista inaintarii dinamoviste, atunci pot transa soarta jocului in favoarea lor. Determinanta ar putea fi si forma transformerilor, in cazul unui meci echilibrat punctele aduse din lovituri de pedeapsa putind cintari decisiv. "Ne asteapta un meci greu, pentru ca Dinamo este cea mai buna echipa din rugbiul romanesc. Noi ne vom juca sansa si putem furniza o surpriza frumoasa", ne-a spus antrenorul Constantin Verives. De partea cealalta, tehnicianul lui Dinamo, Mircea Paraschiv, nu-si face probleme: "Ne vom lua masuri de precautie si nu vom mai oferi Politehnicii Nena atit de multe baloane ca la meciul de la Bucuresti. Va asigur ca iesenilor le va fi mult mai greu decit acum doua saptamini. Tratam partida cu cea mai mare seriozitate, pentru ca vrem sa luam si cupa."
Aceasta semifinala reprezinta in fapt adevarata finala, deoarece in celalalt meci se intilnesc la Cluj Universitatea Remin Baia Mare si CSM Kirschbaum Sibiu. Daca Dinamo si Poli Nena ocupa locurile 1 si 3 in clasament, celelalte doua semifinaliste sint pe locurile 7 si 5. Desi mingea e ovala, probabil invingatoarea de la Focsani va cistiga si mult rivnitul trofeu. Probabil si Federatia vede acest meci ca pe o adevarata finala, delegindu-l sa conduca intilnirea pe Mircea Paraschivescu, cel mai bun arbitru din Romania la ora actuala.
Echipele probabile:
Poli Nena: Todirasc, Enachi, Afrasinei – Bas, Budisteanu – Chiriac, Cibotariu, Matievschi – Nazarie, Cazacu – Ezaru, Brezoianu, Ursu, Manole – Cuzic. Antrenori: Constantin Verives si Iulian Iftenie.
Dinamo: Balan, Denci, Stan – Dragomir, Slusariuc – Tufar, Balasa, Simion – Iacob, Guranescu – Hildan, Lupu, Oprea, Ghioc – Dara. Antrenor: Mircea Paraschiv. (Daniel SIMION)

Comentarii