„A venit vremea sa vorbim si de experienta”

joi, 04 iunie 2009, 20:36
3 MIN
 „A venit vremea sa vorbim si de experienta”

-Cum se simte presedintele singurului club din Iasi care va avea o echipa de cupe europene la toamna?

-Fata de anii trecuti, dintre obiectivele de la turneul final a disparut cel legat de calificarea in cupele europene. Toate cele patru echipe care vor ajunge la Hunedoara au deja bilete pentru Europa. E reconfortant acest lucru dar eu vreau mai mult.

-Antrenorul Ilie Baias a vorbit la plecare despre titlul national. Acesta este obiectivul?

-Valoarea lotului ne indreptateste sa vizam primele doua pozitii din clasament dar avem nevoie si de sansa. Sigur ca vrem sa recucerim titlul national dupa un an de pauza si simt ca vom avea noroc.

-Jucatorii de baza n-am mai jucat de aproape doua luni un meci oficial din cauza pauzei competitionale. Ce influenta are acest lucru?

-Sint de parere ca nu va conta. Meciurile din campionat care sint cu adevarat tari sint cele cu Petrila, Cluj si chiar Talmaciu, toate prezente la turneul final. Intre a face un cantonament bun si a face meciuri de doi lei am preferat prima varianta.

-Turneele de 2-3 zile din ultimii ani n-au fost pe placul echipei, care si-a pierdut din tonus pe parcurs. Va reusi acum CFR Olimpia ACB sa ramina la nivel inalt din prima pina in ultima zi?

-Nu cred ca vor fi probleme. Sint noua popicari plecati la Hunedoara si fiecare dintre ei poate emite pretentii la echipa de baza. S-a lucrat atit fizic cit si psihic, ne-am pregatit intr-o sala, cea proprie, care este mult mai asezata, si a venit vremea sa mai vorbim si de experienta acumulata in competitii interne si internationale. Am facut pasi importanti si inca mai lucram la ceea ce inseamna coeziunea sufleteasca a lotului insa, una peste alta, eu spun ca sint destule atuuri care ne dau dreptul sa ne gindim ca putem realiza obiectivul.

-Practic,  la turneul de la Hunedoara se anticipeaza o noua lupta in trei, cu Petrila si Cluj. Ce are Iasul in plus in conditiile in care loturile celor trei formatii sint sensibil identice cu cele din urma cu un an?

-Plusurile noastre le-am evidentiat deja asa ca ma gindesc doar la minusurile adversarilor: faptul ca peste echipa clujeana, una cu medie de virsta ridicata, s-au mai pus niste ani respectiv absenta de la Petrila a lui Hordila, fostul international fiind operat de curind.

-Anul trecut a fost interdictie pentru participantele la turneu cu privire la pregatirea pe pistele hunedorene cu o luna inainte, decizie care a fost incalcata. Ce s-a intimplat acum?

-Oficial nu am nici o informatie. Stiu doar ca Petrila este la doi pasi de Hunedoara si ca CFR Cluj a fost in cantonament la Cincis, o statiune din apropiere. Pe de alta parte, jumatate din titularii clujeni au stat o luna la Hunedoara in pregatire cu lotul national. Pot sa ma gindesc ca a fost o favorizare mascata a clujenilor atita vreme cit a fost preferat in lotul pentru Mondiale o rezerva de 49 de ani, Figlea, in locul unui tinar de perspectiva cum este Mihaila.

-In fine, in afara gloriei sportive au popicarii ieseni si alte motive sa lupte cu toate fortele pentru a se impune la Hunedoara?

-Stim cu totii in ce momente ne aflam dar le-am promis jucatorilor satisfactii financiare la nivelul celor pe care le-au avut si anul trecut respectiv 1.500 de lei

Comentarii