Afaceri marca CSMS

luni, 30 ianuarie 2012, 23:00
3 MIN
 Afaceri marca CSMS

Vara trecuta, "Ziarul de Iasi" a semnalat usurinta cu care CSMS s-a dispensat de Alexandru Marin. Etichetat drept plafonat de fostul manager al Iasului, Leo Grozavu si neagreat de fostul antrenor, Marius Baciu, masivul atacant de 23 de ani (1,98 metri / 96 kilograme), adus in Copou in 2010, de la Rapid Dumesti, din Liga a IV-a, de Ionut Popa si in care Adrian Falub a avut incredere, a fost cedat gratuit echipei bucurestene Juventus, Iasul nepastrind nici macar o cota parte dintr-un eventual transfer.

Dovada erorii manageriale a venit in scurt timp. Marin a avut un tur foarte bun la echipa din cartierul Colentina al Capitalei, devenind golgeterul echipei, si a intrat in vizorul altor cluburi. Cel mai rapid s-a miscat Gaz Metan Severin, formatie clasata pe locul IV in B2, care spera sa intre in cartile promovarii deoarece FC Timisoara si Gloria Bistrita, ocupantele primelor doua locuri in serie, au probleme serioase legate de licentiere. Pentru a-si asigura serviciile lui Marin, severinenii au umblat serios la conturi, din care au scos peste 15 000 de euro: 12 400 a incasat Juventus iar 3 000 – fotbalistul, drept prima de instalare. Mai mult, Marin a primit un salariu triplu fata de cel avut la Iasi, retributia lunara fiind de 1 500 de euro.

Desi este multumit de ceea ce are la dispozitie la Gaz Metan, atacantul pe care Iasul l-a cedat gratuit are o unda de regret vizavi de Copou. "Eu am judecat cu sufletul mai mereu. Atasindu-ma mult de Iasi, mi-am dorit mult sa joc in Copou. De aceea, chiar daca vara trecuta am fost dezamagit, fiind cedat cu citeva zile inainte de a incepe campionatul, in iarna am vrut sa ma intorc la Iasi. Gindindu-ma ca Juventus nu va cere bani pe mine Iasului, care m-a dat gratuit, am purtat o discutie cu domnul Ursu, care era presedinte. Nu vreau sa intru in amanunte, insa cum am intrat, asa am si iesit din biroul dumnealui! Atunci, m-am decis sa iau decizii numai cu mintea. De aceea, cind a aparut oferta de la Severin, nu am ezitat sa semnez pe doi ani si jumatate" povesteste fotbalistul, care este incintat de ce a gasit la clubul mehedintean: "Severinul a platit pe mine 12 400 de euro si mi-a oferit un pachet financiar foarte bun. De aceea, voi face tot ce depinde de mine sa nu-i dezamagesc pe oamenii care au avut incredere in mine. Conditiile sint de exceptie, de nivelul Ligii I, antrenorul, domnul Marian Bondrea, este un tehnician cu renume, coechipierii m-au primit bine, trebuie sa-mi demonstrez valoarea. Am ambitie mare sa recuperez timpul pe care l-am pierdut pina acum si cred ca am atins un grad de maturitate care imi permite sa nu «ametesc» atunci cind ma gindesc ca in urma cu doi ani si jumatate eram rezerva la Liga a IV-a, iar acum am fost curtat de mai multe echipe", spune Marin.

 

Mingi noi

Antrenorul CSMS Iasi, Ionut Popa, a primit ieri o veste proasta si una buna: mijlocasul Adrian Gheorghiu nu mai vine in Copou, iar una dintre problemele existente la club, lipsa mingilor, s-a rezolvat. "Saptamina trecuta, am discutat cu patronul Vasluiului, domnul Porumboiu, care mi-a spus ca ni-l poate da imprumut pina in vara pe Gheorghiu deoarece antrenorul Viorel Hizo nu-l mai doreste. Il asteptam luni, insa fotbalistul nu a mai ajuns la noi, fiind trimis in Antalya, pentru a fi vazut de noul antrenor, Inacio. In schimb, sint bucuros ca, in sfirsit, nu mai avem probleme cu mingile, clubul cumparind 30 de baloane noi" a spus tehnicianul, care s-a aratat nedumerit de o discrepanta: "Din cite am inteles, vara trecuta au fost cumparate mingi cu 100 de euro bucata. Acum, mingile achizitionate, care sint de o calitate mult mai buna, au costat doar 55 de euro bucata!"

Comentarii