Africanii din Copou

joi, 28 august 2003, 23:00
2 MIN
 Africanii din Copou

Ieri, la prinz, pragul Casei Bolta Rece era trecut nu numai de clientii fideli ai restaurantului preferat de Eminescu si Creanga, ci si de citiva curiosi, dornici sa-i vada pe viu pe jucatorii burkinezi ajunsi miercuri seara in Romania, dupa o adevarata epopee a intirzierilor.
La o masa la care nu se servea carne de porc, Eric Bambara, Soumaila Tassembedo si Salif Nogo, insotiti de reprezentantul lor, Marian Tiugan depanau in limba franceza primele impresii legate de Iasi, fiind impresionati de caldura cu care au fost primiti si de frumusetea orasului. Cu ochii inca injectati de oboseala, cei trei au facut o „dezmortire” in Copou, inaintea partidei dinamovistilor de la Liepajas, intrarea in programul normal de pregatire al lui Poli fiind prevazuta pentru saptamina viitoare, dupa refacerea totala.
CV-ul celor trei a fost prezentat de Marian Tiugan, un oltean stabilit in 1990 in Corsica (Franta), unde a deschis o firma de management sportiv, Royal Sports, dupa ce a absolvit cursurile facultatii de Comert International de la Lyon”. „Eric are 22 ani, 1,80 m si 79 kilograme, este virf si a jucat 6 luni in liga a treia italiana, la Barese, si in Tunisia, la Jeunesse Tunis, avind stagii de pregatire in Olanda si Belgia. Vine de la U.S. Ouagadougou, ca si Salif, un stoper de 17 ani, 1,85 m si 80 kilograme. Cel mai talentat este Tass, mijlocasul de 19 ani al lui E.F. Ouagadougou, ce are 1,81 si 68 kg si a fost capitanul nationalei de tineret a Burkinei. EFO si USO sint un fel de Steaua si Dinamo a Burkinei, chiar saptamina trecuta jucind Supercupa, cistigata de echipa lui Tass (n.r. – Tassembedo)”, a spus Tiugan care, dupa ce i-a remarcat pe cei trei la citeva meciuri televizate, a incheiat contracte de reprezentare cu acestia.
Antrenorul lui Poli, Vasile Simionas a spus ca va da un verdict asupra retinerii burkinezilor in lot dupa o luna de teste, variantele de transfer propuse de Tiugan fiind, pentru fiecare jucator in parte, urmatoarele: 50 000 $ pentru cedare definitiva, 35 000 $, pentru 90% din drepturile de proprietate si 20 000 $ pentru o cota de 65%. Pina la semnarea actelor, Nogo, Bambara si Tassembedo vor primi un salariu modic, masa si casa. (Ovidiu MINEA)

Comentarii