Alexa isi recupereaza banii

luni, 05 martie 2001, 00:00
3 MIN
 Alexa isi recupereaza banii

Simbata, in plina noapte, in jurul orei 1.00, Mihai Alexa, membru in Consiliu de Administratie al FCM Poli Iasi, era destul de bucuros. Si asta nu pentru ca ajunsese acasa dupa un obositor drum la Ploiesti ci pentru ca in orasul gazarilor reusise sa-si recupereze o parte din banii pe care i-a bagat in fotbal in ultimii trei ani. "Ajunsesem la o cota de 85 000 de dolari cu care imprumutasem clubul. Am anuntat de aproape un an ca daca Poli nu-mi returneaza banii, dupa sfirsitul turului voi vinde fotbalistii pe care-i luasem drept gaj. Cum nu am primit nici un leu inapoi, am inceput sa trimit jucatorii pe la probe. Daca pe Andries l-am vindut la Roman doar pentru 15 milioane de lei pentru ca el fusese dat afara de la echipa, cu Gavrilescu si Ionescu am reusit sa-mi recuperez o buna parte din banii pe care i-am dat la fotbal. Marian Manea, vicepresedintele Astrei Ploiesti, i-a cumparat in nume propriu pe cei doi baieti cu 60 000 $, ei urmind sa joace deocamdata la Metalul Plopeni. Jumatate din bani au fost deja platiti, iar restul vor fi achitati incepind cu luna viitoare, cind voi primi cite 10 000 $ timp de trei luni". Pe linga recuperarea unei parti din banii adusi in Copou, Alexa spune ca motivatia vinzarii jucatorilor are si alte semnificatii: "Si asa le-au scazut mult cota datorita locului pe care este echipa. La anul, daca ajungem in C, se intimpla si mai rau. In plus, chiar daca putini ma vor crede, a contat mult si dorinta jucatorilor de a pleca, ei riscind sa se plafoneze aici. Acolo au niste conditii de divizia A atit financiare cit si de cazare si masa, precum si alte perspective de afirmare. Gavrilescu, de exemplu, a si reintrat in vederile lotului national de tineret".
Paradoxul este ca Ionescu va debuta la Metalul tocmai intr-un meci in Copou, contra lui Poli, in prima etapa a returului! "Am vrut sa pun o clauza ca jucatorii sa nu joace contra lui Poli. Gavrilescu este suspendat prima etapa, asa ca nu au fost probleme. Ionescu insa mi-a cerut chiar el sa joace spunind ca este profesionist si ca vrea sa cistige bani" a adaugat Alexa care a mai tinut sa puncteze un aspect legat de meciul cu plopenarii: "Deja am auzit zvonuri prin oras ca daca i-am dat pe jucatori la Metalul, voi interveni ca aceasta echipa sa cistige in Copou. Vreau sa spun ca este cea mai mare timpenie pe care am auzit-o la adresa mea. Eu nu sint ca altii care dupa ce au mincat o piine alba la club, acum se bucura ca treaba nu merge bine, ba chiar contribuie la acest lucru. Sufletul meu este si va fi intotdeauna Poli".
La ora actuala, Mihai Alexa mai are de recuperat circa 25 000 $ de la gruparea ieseana. "Acesti bani sper ca ii voi obtine prin vinderea lui Matinca, pentru ca nu vad de unde ar avea Poli bani sa-mi dea. De altfel, am incheiat deja un protocol cu clubul prin care nu vreau inapoi decit banii pe care i-am dat, fara un leu dobinda. Orice dolar care se ia deasupra sumei care mi se cuvine va ramine la Poli, lucru votat in Consiliul de Administratie" a adaugat Alexa care este de acord ca viitorul FCM Poli este doar functionarea pe bazele unei societati pe actiuni. "De ajutat, voi mai ajuta echipa, insa sume consistente nu voi mai da decit daca se va infiinta o societate pe actiuni. Chestia asta cu jucatori luati gaj nu are nici un viitor si naste prea multe discutii" a recunoscut cel care este si primar al comunei Podu Iloaiei. (Ovidiu MINEA)

Comentarii