Alte stiri

vineri, 06 octombrie 2000, 23:00
4 MIN
 Alte stiri

Comisia Campionatului National (CCN) din cadrul FRF a decis suspendarea jucatorilor Catalin Serb (FC Bihor) si Marian Jilaveanu (Fulgerul Bragadiru) pina la finalul contractelor lor cu cluburile de care apartin. Antrenorul formatiei UM Timisoara, Aurel Sunda, a fost avertizat si penalizat cu doua milioane de lei. Delegatul clubului ASA Tirgu Mures, Eugen Voda, a fost avertizat si penalizat cu un milion de lei. CCN a mai hotarit avertizarea si penalizarea cu un milion de lei a clubului Jiul Petrosani. CCN i-a suspendat pentru doua etape si i-a penalizat cu cite un milion de lei pe jucatorii Eduard Trifu (Drobeta Turnu Severin), Vasile Jercalau si Adrian Velicioiu (ambii de la FC Onesti). De asemenea, Daniel Vesa (Jiul) si Dorin Dogaru (Diplomatic Focsani) au fost suspendati cite o etapa si penalizati cu cite 450.000 de lei.
Bogdan Badea va boxa la Bucuresti
Pugilistul roman profesionist Bogdan Badea, stabilit in Canada, va sustine, in noiembrie, la Bucuresti, o partida in compania unui adversar ce nu a fost inca desemnat. Badea, care este campion al Commonwealth-ului si al Canadei, precum si campion mondial versiunea IBO, va sosi, simbata, la ora 14.15, pe Aeroportul Otopeni. Pina la disputarea meciului, Badea se va pregati in Romania. El a fost desemnat in 1999 cel mai bun boxer profesionist din Canada. In virsta de 26 de ani, Badea a sustinut la profesionism 27 de partide, dintre care 23 de victorii, un egal si trei infringeri. El ocupa locul trei in clasamentul versiunii WBC. Inainte de a renunta la amatorism, in finalele campionatelor nationale de juniori, desfasurate in 1992, la Bacau, Badea l-a invins prin abandon pe Marian Simion, medaliat cu argint la JO de la Sydney.
Dinamo retrage tricoul cu numarul 11
Conducerea clubului FC Dinamo Bucuresti va asigura o pensie viagera pentru familia fotbalistului Catalin Hildan, decedat joi. Intr-un comunicat al gruparii dinamoviste, se arata ca "Este o tragedie pentru fotbalul alb-rosu. Este o tragedie pentru fotbalul romanesc. (….) Toate chltuielile pentru inmormintare vor fi suportate de club. Familia Hildan va primi o pensie viagera. Unul dintre terenurile de fotbal din cadrul Parcului Sportiv Dinamo va purta numele lui Catalin Hildan. In fiecare an, FC Dinamo va organiza Memorialul «Catalin Hildan». Numarul 11, care i-a apartinut lui Catalin Hildan, nu va mai fi purtat de nimeni la Dinamo. Niciodata. Este inca prea putin pentru a cinsti memoria celui care a fost Catalin Hildan. Catalin Hildan merita neuitarea nostra. Este o zi trista, asa cum vor fi multe in continuare".
Pina la JO 2004 Gabi Szabo vrea un copil
Campioana olimpica la atletism in proba de 5000 m, Gabriela Szabo, a declarat ieri ca isi doreste un copil. Szabo, care va implini 25 de ani pe 14 noiembrie, a spus ca in atletism a cistigat tot ce se putea cistiga "Am toate titlurile, de aceea acum imi doresc in primul rind sa fiu sanatoasa si, peste un an sau doi, doresc sa dau nastere unui copil, iar apoi vreau sa reiau antrenamentele pentru a participa la JO 2004, de la Atena", a spus Szabo. Ea a adaugat ca va continua sa alerge pe distanta de 1500 m, insa nu pentru a demonstra ca este cea mai buna, ci pentru a-si perfectiona viteza pentru cursele de 3000 si 5000 m. "Nu exclud varianta de a alerga si pe distanta de 800 de metri", a completat Szabo. Catalin Nicula, director general al reprezentantiei European Drinks in Bucuresti, a precizat ca, pe 1 octombrie, Gabriela a semnat un nou contract de sponsorizare cu European Drinks. Potrivit acestui contract, dupa retragerea din activitate, Szabo va fi purtatorul de cuvint al companiei European Drinks.
Alexandru Moldovan va antrena Raja
Alexandru Moldovan a fost numit antrenorul formatiei marocane Raja Casablanca, inlocuindu-l pe brazilianul Valdeir Badu Viera. Moldovan isi va prelua atributiile pe 12 octombrie, clauzele contractului nefiind date publicitatii. Potrivit unor surse din cadrul clubului marocan, tehnicianul, care a mai antrenat echipa din Casablanca cu care a cistigat campionatul in 1997, va primi un salariu lunar de aproximativ 7000 de dolari. Raja a cistigat, in sezonul trecut, pentru a patra oara consecutiv campionatul marocan de fotbal.
Politehnica il vrea pe sirbul Ilic
Convinsi de necesitatea achizitionarii de jucatori cu talie si valoare, impulsionati de sponsori sa demareze cautarile, tehnicienii Politehnicii au testat vreme de aproape doua saptamini variantele viabile. Cum din baschetul autohton nu mai sint solutii, s-a marsat pe pista pivotilor straini. Astfel, s-au consultat pe Internet liste cu jucatori disponibili, s-au "bagat in priza" persoane capabile sa ofere solutii si acestea nu au intirziat sa apara. Astfel, dupa ce s-a pus in balanta si revenirea moldoveanului Oleg Doros, inca de saptamina trecuta "principalul" Petre Magurean a luat un prim contact cu sirbul Alexandru Ilic si solutia ivita parea cea mai favorabila, avind in vedere ca valoarea jucatorului este cunoscuta in Romania, Magurean fiindu-i chiar antrenor la Tg. Mures. Cum si sponsorii si-au dat acordul pentru un eventual transfer, Ilic este asteptat la inceputul saptaminii viitoare la Iasi pentru negocieri, intirzierea datorindu-se evenimentelor din Iugoslavia, jucatorul locuind chiar in Belgrad. In virsta de 29 de ani si 2.05 m inaltime, Alexandru Ilic joaca extrema-pivot si a evoluat in ultimii patru ani la echipe din Romania. Astfel, dupa un an la Elba Timisoara, el s-a transferat in sezonul ’97-’98 la Herlitz Tg. Mures, acolo unde, in campionatul trecut, a terminat pe pozitia a patra pe lista cosgeterilor, cu 436 de puncte marcate si o medie de 20,76 puncte pe meci. (L.M.)

Comentarii