„Am cistigat cu noroc”

vineri, 14 martie 2003, 00:00
2 MIN
 „Am cistigat cu noroc”

Peste 10 000 de oameni (cu 5500 de platitori pe linga cei peste 2000 de abonati) la un meci in timpul saptaminii reprezinta o reteta de public pe care si-ar dori-o multe cluburi din Romania. Poli a avut parte de asa ceva miercuri, la partida de Cupa cu Astra Ploiesti, o intilnire care, desi pierduta de gazde, nu a adus obisnuitele fluieraturi sau contestari din tribuna. Asta si deoarece cei mai multi dintre fotbalistii ieseni au murit pe gazon, esecul fiind inregistrat in fata unei formatii superioare la capitolele experienta si fizic. Si daca portarul oaspetilor, Bratu, nu salva cel putin trei suturi pe care scria „gol” iar astralii nu valorificau doua din cele trei ocazii de gol, soarta partidei putea fi cu totul alta.
Inca din start, Poli nu s-a temut de numele adversarului si de faptul ca acesta umilise pe Dinamo in week-endul trecut. Avind asigurat spatele de un trio defensiv destul de exact, in care a excelat Bernard (ce l-a lasat la cabine, la pauza, pe M. Dascalescu) si, cu exceptia respingerii gresite de la primul gol, Ionescu, iesenii au incercat sa construiasca inca din start. Starea terenului si forma slaba a lateralilor Abalasei (criticat si de Marin Barbu) si Gheban (depasit des in actul doi, in ciuda unui remarcabil voluntariat in joc) a facut insa ca mijlocasii sa se sufoce dupa o ora. Botan a fost primul care a terminat benzina, jocul lui Cristea si Mitruc intrind apoi in tonalitatea gazonului. In avanposturi s-a remarcat diferenta de experienta intre Chiper si Pacurar. Primul a tras in portar desi a scapat singur cu acesta in startul meciului, in timp ce al doilea nu l-a iertat pe Bratu atunci cind a avut o ocazie mult mai putin clara. Referitor la portarul Matyas acesta a fost sigur la mingile aeriene (foarte dificile pe vremea de miercuri), insa are partea lui de vina la golul doi. Rezervele Dobrea, Croitoru si Vaduva (ultimii doi jucind foarte putin) nu au adus nimic spectaculos. Una peste alta, daca despre un esec se poate spune ca este onorabil, cam asta ar fi definitia prestatiei iesenilor in meciul de miercuri.
Mai importante sint invatamintele ce pot fi trase pentru campionat, cuvintele antrenorului Astrei, Florin Marin („Am cistigat cu noroc in fata unui adversar care poate promova daca va juca asa”) insemnind mai mult decit iluziile legate de Cupa. Totodata, superoptimistii au avut un nou prilej de a vedea diferenta consistenta care exista intre Iasi si o echipa medie de prima liga, pornind de la buget (presedintele Iasului, Pavel Hodea a spus ca toate contractele fotbalitstilor ieseni fac cit al unuia al prahovenilor!) si valoarea lotului de jucatori si terminind cu organizarea, Astra avind un program fara cusur construit in aceasta saptamina, pe care o petrece in Moldova. (Ovidiu MINEA)

Comentarii