Am scapat in turul III

duminică, 15 iulie 2007, 21:08
5 MIN
 Am scapat in turul III

Inainte de returul meciurilor pentru turul II al Cupei UEFA Intertoto, discutii se purtau doar in privinta calificarii Otelului Galati, care a sosit de la Sarajevo cu un scor de 0-0 in fata Slavijei. Gloria Bistrita, invingatoare cu 2-0 la Haifa, in fata lui Maccabi era deja considerata calificata in ultima faza, returul de la Bistrita fiind considerat o simpla calificare. Pe teren, lucrurile au stat cu totul altfel.


Si-au dat drumul galatenii

Otelul Galati – Slavija Sarajevo 3-0 (2-0). Desi echipa lui Petre Grigoras a avut serioase gauri in defensiva, determinate de suspendarea lui Salif Nogo si accidentarea lui Ramses Gado, acest lucru nu s-a simtit, datorita valorii foarte reduse a adversarului. Grigoras a improvizat in aparare, utilizind doi mijlocasi, Gabriel Giurgiu si Silviu Ilie, in locul jucatorilor absenti. Verva ofensiva traditionala a galatenilor s-a simtit din plin in acest meci, atacantul Emil Jula rezolvind calificarea in prima repriza, dupa o serie de ratari. Inaltul jucator de la malul Dunarii a deschis scorul in min. 35, cu un sut plasat de la marginea careului, dintr-o pasa primita de la Daniel Stan, iar sase minute mai tirziu, Emil si-a valorificat inaltimea si detenta, inscriind cu capul, la un corner. Golul de 3-0 a venit in min. 70, cind Paraschiv a reusit un gol cu capul in urma unei combinatii inteligente cu Jula. Eliminarea dupa doua minute a fundasului bosniac Benovic n-a mai constat. Otelul, care va intilni in urmatoarele doua saptamini echipa turca Trabzonspor (primul meci pe teren propriu) a jucat in urmatoarea formula: Grybauskas – Giurgiu, Sirghi, S. Ilie, Semeghin – Szekely, Paraschiv, Kim, Labukas (’73 – Boghiu) – Stan (’79 – Cirjan), Jula (’82 – Elek).

E jale, domnule Sabau!
Gloria Bistrita – Maccabi Haifa 0-2 (0-1, 0-1, 3-2 la lovituri de departajare). Mult mai grea a fost sarcina ardelenilor deoarece victoria de la Haifa s-a dovedit mincinoasa, fiindca israelienii au desconsiderat echipa romana in meciul tur, folosind o garnitura secunda. Nici la Bistrita, antrenorul Roni Levi n-a venit chiar cu cei mai buni jucatori, temutul atacant Colautti lipsind si in partida retur. Insa Gloria, deconectata de la miza, a fost de nerecunoscut, in timp ce Maccabi s-a aparat excelent, a contraatacat periculos si a deschis scorul chiar in min. 5, prin Maymon. Gol care a lasat masca intreaga echipa a lui Nelu Sabau, atacantii Tilinca si Zaharia, eroii de la Haifa, fiind in zi neagra de tot. Portarul nationalei israeliene, Nir Davidovich, a parat sutul lui Zaharia si a respins lovitura de la 11 m acordata usor lui Dobre si executata slab de Nalati (’37). Si daca celalalt portar, Albut a salvat decisiv in ultimul minut al primei reprize in fata lui Bello, el n-a mai facut nimic la lovitura de cap a lui Tomer din min. 65. Davidovich s-a dovedit providential in fata lui Coroian, in min. 81, acelasi Coroian ratind copilareste sapte minute mai tirziu, meciul intrind in prelungiri. Tot Coroian a inscris cu capul in min. 95, dar golul a fost anulat (corect), pentru un ofsaid la Zaharia, semnalizat, totusi cu intirziere. Eliminarea fundasului Swan (‘111) a micsorat veleitatile ofensive ale echipei Maccabi, dar nici Gloria n-a mai izbutit nimic, totul raminind sa decida loteria. Si daca primele executii ale lui Moar si Coroian au fost slabe, portarul Albut i-a luat fata lui Davidovich la lovituri, el aparind suturile lui Gafni si Rafaelov, in timp ce Sepsi, Toma si Bad au executat excelent.
In turul III al competitiei, Gloria Bistrita va juca (primul meci pe teren propriu) cu Atletico Madrid.

Doua surprize imense
Dacia Chisinau din Republica Moldova si Tobol Kostanai din Kazahstan sint performerele acestei runde de meciuri din Cupa UEFA Intertoto, reusind sa elimine doua echipe mult mai bine cotate, St. Gallen (Elvetia) si Slovan Liberec (Cehia).
Rezultate inregistrate in mansa a II-a a turului II: Cliftonville (Irlanda de Nord)  – KAA Gent  0-4 (in tur, 0-2); IF Hammärby (Suedia) – Cork City (Irlanda) 1-0 (1-1); Hajduk Kula (Serbia) – NK Maribor (Slovenia) 5-0 (0-2);
Rubin Kazan (Rusia) – Zalaegerszeg (Ungaria) 2-0 (3-0); St. Gallen (Elvetia) – Dacia Chisinau 0-1 (1-0 – 0-3 la lovituri de departajare); Cernomore Varna – Makedonija Skopje 3-0 (4-0); Aalborg (Danemarca) – Honka (Finlanda) 1-1 (2-2); Vllaznija Shkodër (Albania) – Trabzonspor (Turcia) 0-4 (0-6). Au marcat: Bulut (’47, ’79), Yattara (’49), Kurtulus (’52); Slovan Bratislava – Rapid Viena 1-0 (1-3); Sahtior Soligorsk (Belarus) – Cernomoret Odessa 0-2 (2-4);  Slovan Liberec (Cehia) – Tobol Kostanai (Kazahstan) 0-2 (1-1)!. Vetra Vilnius s-a calificat in turul III, datorita excluderii formatiei Legia Varsovia.
Programul turului III (21/22 – 28/29 iulie): Haiduk Kula – Leiria (Portugalia); Cernomore Varna – Sampdoria, Gloria Bistrita – Atletico Madrid; Otelul Galati – Trabzonspor; Tobol Kostanai – OFI Creta; Dacia Chisinau – SV Hamburg; Cernomoret Odessa  – RC Lens; Rapid Viena – Rubin Kazan; Vetra Vilnius – Blackburn Rovers; Hammärby – FC Utrecht; KAA Gent – Aalborg.

Cele doua adversare

Trabzonspor a eliminat in turul II al Cupei UEFA Intertoto formatia albaneza Vllaznija Shkodër fara drept de apel (scor general, 10-0) ceea ce poate fi considerat ca un rezultat surpriza, stiut fiind ca formatiile din Albania nu pierd la asemenea scoruri, asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca Vllaznija a scos in primul tur o formatie mult mai puternica, NK Zagreb. Echipa pregatita de Ziya Dogan s-a clasat pe locul IV in campionatul turc, dupa cei trei "granzi" (Fenerbahçe, Besiktas si Galatasaray), la patru puncte de ultima. In echipa nu sint multe vedete: dintre autohtoni retinem pe Gökdeniz Karadeniz, Burak Ceskin, Celaleddin Koçac si Omer Riza. Trabzon are un portar brazilian (Jefferson) si cite un jucator din Serbia (Stepanov), Suedia (Risp), Egipt (Abdelaziz), Olanda ("Kiki" Musampa, celebru altadata) si Guineea (Ibrahima Yattara). O sarcina grea pentru Otelul Galati, mai ales daca nu-si incheie perioada reglajelor.
Atletico Madrid, istoriceste vorbind, este a treia echipa a Spaniei dupa Real si Barcelona, dar acum trece printr-o perioada mai putin fasta, locul VI obtinut in campionat trimitind echipa pregatita de mexicanul Javier Aguirre in Intertoto. In ciuda plecarii atacantului Fernando Torres, Atletico ramine o trupa redutabila, ceea ce se poate vedea si din enumerarea citorva jucatori: Abbiati, Franco (portari), Seitaridis, Perea, Pablo, Antonio Lopez, Pernia (fundasi), Raul Garcia, Luis Garcia, Maxi Rodriguez, Martin Petrov, Maniche, Miguel, Luccin, Costinha (mijlocasi), Forlan, Mista (atacanti). Ramine de vazut cite dintre vedetele enumerate vor fi selectate pentru meciurile cu Gloria Bistrita, care are sanse extrem de mici de a se califica in Cupa UEFA cea mare. Mai ales daca va juca precum in ultimul joc, cu Maccabi

 

Comentarii