Antrenori decapitati

marți, 17 noiembrie 1998, 00:00
4 MIN
 Antrenori decapitati

Conferinta de presa organizata ieri, la Restaurantul Select, dupa sedinta Consiliului de Administratie a FCM Poli Iasi a fost una din care reprezentantii mass-media s-au infruptat din plin. De fata cu toti membrii acestui organism, Gheorghe Nichita, presedintele Consiliului a prezentat masurile luate vizavi de activitatea clubului, pozitia lui FCM Poli Iasi fata de declaratiile Primarului Simirad in legatura cu meciruile neciurate jucat cu Gloria Buzau precum si un succint raport financiar.
Principalele masuri luate au fost eliberarea din functii a antrenorului principal Ion Moldovan si a preparatorului fizic Fane Cioaca, primului reprosindu-i-se compromiterea obiectivului, promovarea, atit prin pozitia in clasament cit si prin jocul echipei. "Eu tin la Moldovan insa cineva trebuie sa plateasca" a spus Gh. Nichita. Acesta pare a fi doar prima pala a vintului schimbarii care se abate prin Copou, din iarna fiind foarte probabil ca alaturi de un nou cuplu de antrenori sa fie operate schimbari si la nivelul executivului, de a carui prestatie CA este foarte nemultumit, sau a lotului de jucatori. Ca urmare a deciziei luate, responsabilitatea pregatirii meciului de simbata, cu Tractorul Brasov, va cadea in grija antrenorului secund, Narcis Ciocirlan.
Un subiect asteptat a fost replica data Primarului Simirad vizavi de declaratiile acestuia privind modul in care Poli si-a aparat sansele in meciurile cu Gloria Buzau din campionatul trecut si cel in curs. Gheorghe Nichita a declarat: " Nu vrem sa facem razboi cu Primarul insa informatiile sale, care creaza multe probleme imaginii clubului, sint total eronate. Nu a fost nici un aranjament cu Buzaul! Totodata s-a incercat acreditarea ideii ca la club sint oameni pusi pe capatuiala. Conform actelor contabile, care pot fi verificate de oricine, de la inceputul anului si pina acum contributia Primariei la fotbal a fost de 175 de milioane de lei din taxa pentru sport incasata pe cele 4 luni de cind aceasta exista plus 544 milioane lei virate de SC Iasi XXI deci in total 719 milioane de lei. In aceeasi perioada, aportul membrilor CA a fost de 814 milioane de lei. Atunci se pune intrebarea: oamenii de la club fura din buzunarul propriu? Drept urmare consider ca nestiind cum stau cu adevarat lucrurile Primarul s-a grabit in a face unele afirmatii. De aceea reiteram invitatia de a ni se alatura dumnealui sau un personaj de incredere al sau pentru ca echipa municipalitatii are cu adevarat nevoie de sprijinul proprietarului, Primaria. Asteptam ca macar viceprimarul Dumitriu, care este vicepresdinte al CA sa participe, la o sedinta de-a noastra, lucru pe care nu l-a facut pina acum."
Daca afirmatiile anterioare au fost facute in numele CA, G. Nichita a precizat si un lucru personal: "De mai multe ori am intentionat sa-mi dau demisia insa ceilalti oameni ai CA au spus ca se retrag si ei odata cu mine. Au aparut unele zvonuri in oras ca Primarul nu va ajuta fotbalul atit timp cit eu voi fi la fotbal si asta datorita mai vechii confruntari politice dintre noi. Daca este asa eu imi reafirm disponibilitatea de a renunta la orice functie la club pentru binele fotbalului iesean pentru ca Primarul are mult mai multe pirghii la dispozitie decit mine pentru ajutarea lui Poli."
Presedintele CA a mai adus in continuare citeva argumente referitor la modul in care intelege Poli sa concureze pentru promovare spunind ca daca se umbla cu lucruri necurate Poli ar fi avut lejer +9 sau +12. "Sa nu uitam ca am pierdut doua puncte mari acasa cu Moinestiul, ne-am chinuit sa batem, tot acasa, Romanul, echipa careia i-am dat jucatori, am fost invinsi de Gloria Buzau si eliminata din Cupa de Botosani echipe carora le-am dat, de asemenea jucatori. In acest timp oameni din Brasov recunosc pe fata ca toata lumea de acolo si-a dat mina, din toate punctele de vedere, pentru binele FC-ului" a spus G. Nichita.
Referitor la declaratia lui Ion Moldovan care a spus ca a fost acuzat de unii membri ai CA ca este "spionul Brasovului" G. Nichita a spus ca ii este greu sa creada acest lucru si aceste speculatii au aparut, probabil, la nivel de "chibiteala", nefiind o pozitie oficiala a CA.
Finalul conferintei a fost destinat tot membrilor oficialitatilor locale. "In ciuda marilor eforturi ale membrilor CA clubul are datorii contractuale fata de unii jucatori. Ideea de sprijinire a sportului printr-o taxa sau prin crearea SC Iasi XXI a inceput sa fie preluata si de multe alte orase. Noi ar trebui sa dezvoltam aceasta initiativa, Primaria putind sa puna oamenii ei pentru a avea un control sigur asupra modului de stringere si cheltuire a banilor. Sper ca acest lucru sa fie inteles de toata lumea si iesenii care au dovedit ca iubesc mult fotbalul sa se poata bucura cu adevarat la stadion" a incheiat conferinta de presa G. Nichita.
La sfirsit, desi s-a incercat "blocarea" lui de catre colegi, Mihai Alexa unul dintre membrii marcanti ai CA, cel care, printre altele, a dat 50% din banii necesari achizitionarii lui Matinca, a tinut sa precizeze: "Pina acum, in afara de suflet, am contribuit cu 800 de milioane de lei la club sub forma de aport direct sau imprumuturi fara dobinda. Datorita unor motive personale ma retrag insa cu regret din acest organism. Revenirea asupra acestei decizii va fi foarte greu de facut." (Ovidiu MINEA)

Comentarii