Aoleu, ce chin si jale!

duminică, 07 noiembrie 2010, 22:31
5 MIN
 Aoleu, ce chin si jale!

CSMU: Anghelache – Manea, Vlaicu, Panait, Siminic – Gado, Cohen, Panc, Cl. Ionescu (’73 – Cornea) – Y. Kamara (’84 – Baiano), Palimaru (’61 – Herghelegiu). Antrenor: Adrian Falub.

Silvania: Miron – Muntean, Crisan, Huzuneanu, Prodan – Lupo – Villand (’70 – V.Pop), Schwarzkopf (’77 – Hadar), Dr. Militaru, Andor (’54 a Gavrilescu) – Zagrean. Antrenor: Florin Farcas.

Cartonase galbene: Panc (’66), Cohen (’77) – Huzuneanu (’17), V. Pop (’76).

Arbitri: Eugen Rosu (1 Decembrie – Ilfov); Adrian Ionescu (Tirgoviste), Florin Pucheanu (Ulmi – Dimbovita).

Spectatori: 500.

1-0, min. 39: Gado, cu o lovitura de cap din careu, dupa o centrare de pe stinga a lui Siminic;

2-0, min. 90^2: Baiano centreaza de pe dreapta, Crisan loveste balonul total gresit, trimitind in proprie poarta.

Evolutia superba din precedentul meci jucat acasa, cu Petrolul Ploiesti, dopingul moral aparut ca urmare a cistigarii meciului cu Gaz Metan CFR Craiova la "masa verde" si a achitarii primelor restante in preziua jocului cu Silvania, calitatea extrem de modesta a adversarului intilnit, "lanterna" seriei avind un lot subtire, ciuntit simbata de multe absente, erau doar citeva dintre elementele ce au facut ca iesenii veniti pe stadionul "Emil Alexandrescu" sa se astepte la un show din partea favoritilor. Drumul de la teorie la practica nu a fost insa facut, CSMU Politehnica etalind unul dintre cele mai slabe jocuri din actualul sezon si, daca extindem planul de referinta si spre FC Politehnica, probabil, din ultimii (multi) ani. Din fericire pentru ieseni, acestia au reusit sa cistige, calitatea extrem de scazuta a oaspetilor si mina de ajutor intinsa de arbitri fiind decisive in mentinerea Politehnicii in cursa promovarii, distanta fata de locul II reducindu-se la trei puncte.

Fanii Iasului au uitat de vremea superba inca din startul meciului, cind CSMU a aratat dificultati majore in a-si crea ocazii. Drept urmare, forcingul gazdelor care apare, de regula, in primul sfert de ora, a fost inexistent, astfel ca Miron nu a avut in acest interval nici o emotie reala. Apoi, gluma a fost la un pas de a se ingrosa, salajenii, care au prins curaj, irosind doua ocazii mari, prin Militaru (bara, in minutul 16) si Schwarzkopf (min. 29 – sut pe linga poarta, de la 14 metri, din pozitie centrala). Scapati de o mare rusine (oaspetii au inscris doar cinci goluri in acest sezon!), gazdele au dominat ultimul sfert, cind si-au creat doua oportunitati de gol. Dupa ce Palimaru a ratat din careul mic (min. 30), Gado a reusit sa deschida scorul si sa creeze iluzia ca, macar dupa odihna, jocul va intra pe fagasul asteptat.

Nu a fost asa! Moale, Poli nu a scapat de stingacii nici in actul doi, astfel ca, in ciuda gafelor elementare ale oaspetilor, lufturile ori gresirea unor pase de citiva metri fiind elemente curente in jocul Silvaniei, jocul a avut un grad de echilibru surprinzator. Cum Schwarzkopf (’52), Kamara (’58), Herghelegiu (’62) ori Zagrean (’69) nu s-au descurcat din pozitii bune, partida a stat in suspans pina spre final, cind au aparut doua momente decisive in economia partidei. In minutul 86 Siminic l-a jenat pe Hadar in careu, insa arbitrul Rosu, care mai impinsese discret Iasul de la spate si pina atunci, nu a acordat penalty, iar in minutul doi al prelungirilor o noua "aschiere" a mingii de catre Crisan l-a invins pe Miron.

Asa s-a scris istoria unui meci in care, desi fotbalul a fost tare chinuit, Iasul ramine cu satisfactia pastrarii punctelor in Copou.

"Delicatese" intre antrenori

^ CSMU Politehnica a evoluat, in premiera in acest sezon in Copou, in echipament albastru complet. ^ Presedintele gazdelor, Grigore Sichitiu, a jucat si rolul de delegat al CSMU, el stind pe banca tehnica a gazdelor. Seful executivului iesean a suris atunci cind din tribuna i s-a strigat: "Sichitiule, ai adus cele mai multe puncte din deplasare pentru echipa asta!" Tot din tribune s-au auzit mai multe replici care au taxat jocul iesenilor. "E sezonul muraturilor! Muraturi ei, muraturi si noi!", "Palimarule, nici la Tiganasi n-ai avea loc!" ori "Si la judet vedem mai mult fotbal!" au fost citeva dintre revoltele verbale ale spectatorilor. ^ Antrenorul oaspetilor a strigat aproape in permanenta la elevii sai. Si jucatorii au intrat in acest joc, galagia de pe teren fiind suparatoare in unele momente. ^ Cei doi antrenori s-au contrat verbal la final. Dupa ce Farcas a declarat ca "Iasul a jucat astazi sub nivelul celor trei partide ale lor pe care le-am urmarit in acest sezon. Probabil au probleme fizice", Falub a ripostat: "Antrenorul de la Simleu este un fin observator. Ii multumesc ca a remarcat defectele echipei noastre. Nu le-a remarcat insa si pe ale lor, de vreme ce i-am batut cu 2-0".

Cuvintul tehnicienilor

Adrian Falub: "A fost o victorie chinuita, obtinuta greu, chiar daca am intilnit ultima clasata. Importante sint insa punctele, nu calitatea jocului. Nu pot sa imi explic de ce s-a jucat asa de modest. Poate sint probleme legate de personalitate, de aici si ritmul scazut de joc. Am spus ca am venit sa aduc o evolutie a echipei, nu sa fac revolutie, insa trebuie sa recunosc ca echipa nu a crescut. Oricum, nu cred ca pina acum era spectacol la fiecare meci al Politehnicii! Repet, importante sint punctele si faptul ca baietii au vrut".

Florin Farcas: "Cu mai mult curaj, cu putin noroc si cu mai multa atentie din partea arbitrului, care nu ne-a acordat un penalty clar pe final de joc, la 1-0, puteam obtine mai mult. Chiar si asa, sint multumit de atitudinea jucatorilor mei. Desi am o echipa foarte tinara si am intilnit o echipa care contine foarte multi jucatori valorosi, experimentati, am facut fata jocului. Daca tine aproape de fruntea clasamentului pina in iarna, cind se poate pregati mai bine, Iasul poate promova".

 

Asteptindu-l pe Bobar

Presedintele asociatiei in cadrul careia functioneaza CSMU Politehnica, Ionut Negoita, nu a fost prezent la meci. Negoita a confirmat, ieri, informatia publicata de "Ziarul de Iasi", privitoare la negocierile cu Cristian Liviu Bobar, in functia de director executiv al clubului. "Am auzit ca lui Bobar ii place Iasul, el va veni cit se poate de curind la Iasi". Bobar, originar din Oravita si scolit la Cluj, este in virsta de 27 de ani si este, in prezent, director la clubul CSM Resita. Reamintim ca Bobar este reprezentat al Ligii a III-a in Comitetul Executiv al FRF.

Comentarii