Aplaudati-l pe Pancu!

vineri, 14 aprilie 2006, 21:02
3 MIN
 Aplaudati-l pe Pancu!

Intr-un Iasi in care iubirea pentru fotbal are cote consistente, frustrarea faptului ca Poli nu a ajuns niciodata in Europa se simte, mai ales ca pe astfel de rute s-au incadrat si Bacaul si Galatiul si Ceahlaul, daca ne uitam doar prin Moldova. De aceea, orice fotbalist local care a ajuns (chiar imbracat in tricoul unei alte echipe) sa joace in cupe ori, mai mult, in echipa nationala a picurat un strop de orgoliu satisfacut in sufletele celor care nu uita ca daca istoria se scria altfel la 1859, statutul Iasului de Capitala era extins de la cultura si la nivel administrativ, economic si, implicit, sportiv.
Unul dintre „subiecti”, poate cel mai important, este cel pe care l-am botezat acum mai bine de un deceniu „Diamantul din Nicolina”. La 18 ani juca in frumoasa dar saraca echipa ce a dus prima promovare postrevolutionara a Iasului, in memorabilul baraj de la Brasov. Si-a desfacut apoi aripile, a zburat pe la Rapid, Cesena, Besiktas, a fost unul din „sefii” nationalei. Peste tot pe unde a umblat, atunci cind vorbea de „acasa” spunea Iasi. I-a ajutat pe fostii coechipieri, le-a dat mingi si tricouri urmasilor de la juniori, i-a premiat pe fotbalistii lui Poli in citeva rinduri (pentru promovare, anul trecut inainte de Paste, etc), a ajutat oameni nevoiasi. Despre eroul amintit s-ar putea scrie o carte, nu un articol de ziar. Care nu stiu cum sa se termine. Cu o reverenta in fata lui Daniel Pancu?. Credem ca da! Merita!
.
„Mai bine luam galben cu Dinamo”
Desemnat, acum citiva ani, drept cel mai bun jucator iesean all-time, de catre o ancheta a ziarului nostru, Daniel Pancu a marturisit cititorilor „Ziarului de Iasi” trairile sale inaintea acestui moment greu al carierei: meciul impotriva Politehnicii
– Daniele, esti gata sa joci impotriva Politehnicii?
– (Ofteaza indelung). Nu credeam ca voi trai vreodata asa ceva! Mai bine luam „galben” cu Dinamo si eram suspendat! Ma bucur insa ca Poli e intr-o situatie linistita asa ca o eventuala victorie a noastra, de care avem mare nevoie pentru a ramine in lupta pentru titlu, nu i-ar incurca prea tare.
– Ce vei face daca vei inscrie duminica?
– Sint profesionist si imi voi ajuta echipa la care joc. Chiar daca i-as rani pe ieseni, ma voi bucura daca voi ajuta Rapidul, chiar si cu gol.
– Fratele tau e in conducerea lui Poli, tu joci la Rapid. Cu cine tin parintii tai?
– Am vorbit cu ei, dar nu mi-au spus!
– Cum crezi ca vei fi primit de spectatori?
– Normal ca in sufletul meu mi-as dori sa nu fiu huiduit pentru ca oriunde am jucat o parte din mine a ramas in Iasi, insa totul e la latitudinea lor.
– In trecut ai ajutat Politehnica in repetate rinduri
– Te rog sa nu vorbim despre asta. Stii ca nu-mi face placere sa se popularizeze astfel de lucruri.
– Acum 10 ani, cind ai plecat de la Iasi ai spus ca ti-ai dori sa-ti inchei cariera la Poli. Mai e valabil?
– Sigur ca da! Daca voi face fata echipei pe care o va avea Poli in ultimul an al carierei mele mi-as dori tare mult sa-l joc in Copou!

Comentarii