Ardeti gazul, dar nu de pomana!

vineri, 07 noiembrie 2008, 22:39
2 MIN
 Ardeti gazul, dar nu de pomana!

Astazi, de la ora 14:00, Politehnica Iasi disputa unul dintre cele mai importante jocuri din actualul campionat. Partida de la Medias poate aduce fie adincirea crizei in care se afla Poli, fie parasirea zonei "minate" a clasamentului in care Iasul a stat permanent inca din startul sezonului, situatie in care moralul echipei ar putea cunoaste ajustari pozitive inaintea sprintului de final de tur. Si pentru gazde meciul are o miza mare. Depasindu-si pina acum statutul de nou-promovati, mediesenii ar putea aluneca in premiera in acest sezon pe o pozitie retrogradanta in ipoteza in care vor pierde, succesul fiind varianta confirmarii impresiei bune lasate pina acum.

Inaintea unui meci de "care pe care", cei doi antrenori se pliaza, cel putin declarativ, pe caracterul partidei, atit Cristi Pustai cit si Ionut Popa anuntind ca vor juca la victorie, ambii avind si cuvinte de apreciere fata de valoarea adversarului. Daca absentele din tabara gazdelor (Dudita, Vidakovic – accidentati, Z. Markovic si Cukic – probleme cu viza) nu afecteaza prea mult distributia standard a ardelenilor, iesenii au mari necazuri pe flancul sting. Daca pentru absenta lui Miclea, la mijloc, exista solutii, problemele acute apar in defensiva unde Pecnik este accidentat iar I. Stancu – incert. In cazul in care ultimul nu va putea evolua, Poli ar putea fi silita fie sa improvizeze pe acel post, fie sa modifice sistemul de joc, o varianta luata in calcul fiind trecerea la modulul cu trei fundasi centrali. O alta absenta datorata problemelor medicale la oaspeti este cea a lui Ignatov.

Raminind in tabara Politehnicii, sefii clubului cauta permanent modalitati de mobilizare a fotbalistilor. Pe linga stimularea sentimentala, Popa cerindu-le elevilor sai sa joace pentru cinstirea memoriei doctorului Meleghea, decedat marti, la Vaslui, in timpul meciului de Cupa, sefii clubului incercau si acordarea unui stimulent material jucatorilor, in sensul achitarii unei parti din restantele ridicate existente. Si cum actionarii privati ramin incremeniti in amorteala ce i-a cuprins in acest sezon, cind au virat catre Poli doar o restanta de 5 200 de euro din sezonul trecut, solutia era incercarea accesarii ultimilor bani existenti pentru acest an la Fundatia Sportului Iesean cu destinatia fotbal.

Formatiile probabile

Gaz Metan: Stetca – Nohai, Fl. Lazar, Falemi, Buzean – Fl. Sabou, Hoban, R. Zaharia, Curtean – Boaru, Cip. Prodan.

Poli: Branet – Buta, Onut, L. Munteanu, I. Stancu – Bratu, Naidin, Gavatorta, Bersnjak, Sfirlea – Bilba.

Arbitri: Adrian Comanescu – Dragos Iliescu, Ionut Babadac. Observatori: Ion Turculeanu, Ion Muresan.

Comentarii