Arrivederci, Italia!

vineri, 11 februarie 2000, 00:00
2 MIN
 Arrivederci, Italia!

FCM Poli Iasi a incheiat aventura italiana cu un meci contra viceliderului diviziei A, FC Arges Pitesti. Asa cum anticipam in corespondenta de ieri, acest meci a fost posibil datorita unor factori subiectivi, Rapidul refuzind sa joace cu Poli iar Argesul si Brasovul evitind un duel direct care ar fi nascut scintei serioase pe motive "armenesti".
La Arquanta, Poli a abordat partida cu mare ambitie, declaratiile de loc magulitoare fata de Poli ale oficialilor pitesteni, sporind orgoliile divizionarei B. Din pacate pentru Leonida Nedelcu, Dorinel Toiu si Ioan Cimpeanu, ei nu au putut introduce pe teren echipa-standard, accidentarile spunindu-si serios cuvintul. Paraschiv, Urdaru, Medeleanu, Ionescu si Basascu nu au putut fi folositi nici macar un minut, iar Cimpeanu si Andries nu au fost in primii 11 tot datorita unor lovituri primite in meciurile precedente. Drept urmare, cei trei antrenori au fost nevoiti sa improvizeze formula de start: Burcea a jucat fundas central la marcaj, Florin Sandu a trecut inchizator iar Gheban a fost titularizat pe postul de fundas stinga. In atare conditii Poli a jucat cu: A. Stoian (Cimpeanu) – Gavrilescu, D. Constantin, Burcea (Acatrinei), Gheban – Onofras, F. Sandu, I. Radu, Nita (Vintila) – Fieraru (Andries), Serban. Pitestenii, care au avut si ei o serie de jucatori indisponibili, au inceput mai bine si au si deschis scorul dupa o invalmaseala, iesenii egalind la mijlocul primei reprize: Nita a executat o lovitura libera, portarul pitestean a respins, iar Onofras a reluat in plasa. La pauza argesenii au intrat tot cu avantaj, cu trei minute inainte de odihna, liberoul moldovenilor, Dorel Constantin lovind defectuos balonul cu capul, pacalindu-l astfel pe coechipierul lui, portarul A. Stoian.
Dupa pauza iesenii au continuat jocul curajos etalat in Italia si au reusit egalarea prin Gavrilescu, cu un sut din careu. Ocazii au mai fost la ambele porti, cea mai clara a iesenilor fiind irosita de Ion Radu, sutul-centrare al acestuia stergind bara.
Dupa meci, iesenii au servit masa de seara si au plecat spre casa, in cursul diminetii de ieri conducerea facind cumparaturile (alimente, apa minerala, etc.) necesare pentru ajungerea in tara. Poli isi planificase sa ajunga in aceasta seara la hotelul Ardealul din Arad, sosirea in Iasi urmind a avea loc, daca nu apar evenimente neprevazute, simbata seara. (Viorel ARCANU – Norcia)
Bilantul turneului de la Norcia
Dupa un calcul preliminar, cheltuielile totale facute de FCM Poli Iasi la turneul "Norcia Winter Cup 2000" se cifreaza in jurul valorii de 18 000 $. Din acestia, 10 000 $ au fost suportati de presedintele Costel Radeanu, presedintele CA, Ovidiu Fotea, Gelu Padurariu, membru in CA si celelalte 7 persoane care au insotit-o pe Poli in Italia, fiecare punind la bataie cite 1000 $. Cum intr-o sedinta a Consiliului de Administratie s-a hotarit ca gruparea din Copou sa cheltuiasca maximum 5 000 $, ramine de vazut cine va acoperi diferenta de aproape 3 000 $ ramasa. Acest lucru se va hotari in prima sedinta a CA, care se anunta furtunoasa, pe ordinea de zi figurind si multiple probleme legate de Centrul de Copii si Juniori. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii