Asa buget, asa diferenta

luni, 03 februarie 2003, 00:00
3 MIN
 Asa buget, asa diferenta

In fata unei echipe care are sprijinul total al municipalitatii locale, alocindu-i-se doar pentru sezonul intern 150.000 de dolari, care a parcurs trei etape de cupe europene si care ocupa locul trei in Liga Nationala, handbalistii de la Politehnica au replicat ieri cit i-au tinut puterile dar n-au reusit mai mult decit sa iasa in deficit cu zece goluri, cam cu cit este mai mic bugetul lor fata de cel al adversarilor. Partida de ieri contind pentru Cupa Romaniei a fost asteptata cu sufletul la gura de cei interesati de fenomen pentru ca se puteau extrage destule concluzii privind potentialul echipei iesene in perspectiva obtinerii promovarii si a eventualei prezente, din toamna, in Liga Nationala. In ciuda faptului ca echipele s-au prezentat cu nivel de pregatire diferit (iesenii inca nu au facut un cantonament in vreme ce oaspetii reiau campionatul peste o saptamina), diferenta de valoare dintre cele doua formatii n-a putut fi pusa la indoiala nici un moment, experienta constantenilor fiind net in avantajul lor. Parca mai putin incordati decit la testul Fibrex, elevii antrenorului Costel Schender au demarat destul de bine dar s-au oprit in fata unei defensive care le-a inchis orice culoar. Massari s-a luptat cu folos pe semicercul advers, Crainiceanu s-a dovedit prolific dar asta a fost cam totul in prima repriza, in conditiile in care Dimofte n-a gasit drumul spre gol, extremele au ratat exasperant (Elisei) sau au facut act de prezenta (Damian), iesenii nereusind sa fructifice situatii cind au avut chiar si doi jucatori mai mult pe teren. Si peste toate s-au suprapus o suita de situatii in care gazdele si-ar propus parca tintirea cu predilectie a portarilor adversi. Repriza secunda a fost una pe contre, cu diferente alternante de la cinci la zece goluri dar una totusi mai buna pentru gazde: Dimofte parca-si mai revenise, Damian a intrat in joc dupa ce a fost plasat inter, Elisei a inceput sa inscrie dupa citeva aparitii centrale insa nimic nu se mai putea schimba. "Cred ca s-a vazut diferenta de pregatire si experienta in plus a constantenilor." – au fost doua dintre concluziile trase la final de Costel Schender, antrenorul unei echipe care putea spera la mai mult in cazul in care-i avea in teren pe Gica Giurgiuveanu si Gabriel Onuta. Daca in cazul primului transferul treneaza aproape inexplicabil de saptamini bune, interul dreapta n-a ajuns la sala dintr-o crasa neglijenta, clubul Politehnica ignorind, se pare, trimiterea unei adrese prin care sa solicite invoirea jucatorului de la locul sau de munca.
Au evoluat: Pralea, Lungu, Buga, Elisei (6 goluri), Dimofte (4), Ciocoiu (4, 2 din 7m), Adam (2), Massari (3), Damian (1), Crainiceanu (6) si Chiuda (2) pentru Politehnica respectiv Stanescu, Vasile, Moise, Stavrositu (9, 7 din 7m), Nicolae (13), Hairi (2), Puscasu (3), Racovitan (4), Toma (4), Cazan (2) si Tutu (1) pentru HC Constanta. (Lucian MINUT)
S-a batut palma cu Dragoi
Interesata sa-si intareasca lotul in perspectiva returului, Politehnica este foarte aproape de a beneficia de serviciile lui Florin Dragoi, jucator caruia Fibrex Savinesti este dispusa sa-i ofere dezlegare in favoarea iesenilor. Prezent ieri la meciul de ieri, extrema dreapta de 32 de ani a avut o discutie cu Florin Zamfir (unul dintre antrenorii secunzi si patronul firmei "Eta Catering") in urma careia s-a cazut de acord asupra trecerii lui in barca studentilor. "In proportie de 99% Dragoi vine la Iasi pentru retur. El pleaca in Germania pentru teste in perspectiva sezonului viitor, dar de pe 10 februarie se prezinta la pregatire." – a spus Zamfir, care a adaugat ca va discuta si cu interul stinga Cristi Bursuc, un alt jucator legitimat la P. Neamt, care era si el asteptat ieri la Iasi. (L.M.)

Comentarii