Asaltul final

marți, 25 martie 2008, 22:08
3 MIN
 Asaltul final

Cind s-a facut tragerea la sorti a grupelor semifinale ale Diviziei B de baschet masculin iesenii s-au bucurat cita vreme aveau in fata un singur adversar cu pretentii majore de calificare in faza urmatoare, SCM U Craiova, in conditiile in care in grupa cealalta Vulturii Baia Mare si Energia Baia Mare nu lasau loc de sperante si pentru altii. Insa, dupa ce FR Baschet a decis in stilu-i caracteristic, in mijlocul competitiei, ca la turneul final merg primele trei clasate din fiecare grupa mai incinsa s-a dovedit a fi tocmai grupa in care se gaseste Politehnica Millenium Center.

Cu trei victorii si doua infringeri elevii lui Costel Moscalu stationeaza pe pozitia secunda la jumatatea cursei insa, pina a se vedea cu sacii in caruta, ei mai au de tras si vor trebui sa mentina nivelul ridicat si in turneul care incepe astazi la Giurgiu.

Dupa ce au resimtit din plin la Craiova efortul fizic impus de sistemul de desfasurarea cu cite o partida pe zi, studentii au incercat sa-si incarce bateriile intr-un cantonament la Tg. Neamt insa efectul a fost doar pe jumatate cita vreme o buna parte dintre jucatori n-au putut raspunde prezent convocarii. Calinescu continua sa fie accidentat si n-a facut deplasarea la Giurgiu, Manache nu mai intra nici el in calcule de o buna perioada dupa ce a anuntat ca se preocupa mai mult de scoala astfel incit pentru acest turneu de anduranta echipa ieseana se bazeaza pe doar noua jucatori: Hurjui, Fl. Moscalu, Nanescu, Huludet, Amarghioalei, Moldovanu, Onose, Brosteanu si Rusu.

In conditiile unei crase lipse de informatie legata de acest turneu iesenii se asteapta la aceeasi ordine de disputare a partidelor. "Nu stim nimic de programul turneului dar banuim ca se disputa in ordinea care a fost la Craiova. Si asta pentru ca in prima zi avem meciul de inchidere a zilei ori gazdele sint cele care joaca de fiecare data ultimele.", spune antrenorul Costel Moscalu. Daca se va pastra aceasta programare Politehnica MC va juca pe rind cu CSS Giurgiu, CSM Bucuresti, Granitul Bucuresti, SCM U Craiova si Laguna Bucuresti.

Clasamentul dupa primul turneu:

1. SCM U Craiova          5          5          0          452-364 10

2. Poli MC Iasi               5          3          2          395-385 8

3. CSM Bucuresti           5          3          2          374-373 8

4. Granitul Bucuresti       5          3          2          369-387 8

5. CSS Giurgiu               5          1          4          367-385 6

6. Laguna Bucuresti       5          0          5          340-403 5

Comentarii