Asaltul final

joi, 05 iunie 2008, 21:10
2 MIN
 Asaltul final

Dupa ce au terminat sezonul regulat pe pozitia secunda la egalitate de puncte cu liderul CFR Cluj, popicarii de la CFR Olimpia ACB s-au pregatit in ultimele zile pentru apogeul competitiei, turneul final care se desfasoara astazi si miine la Hunedoara si care va dezvalui la final configuratia finala a ierarhiei.

Pentru aceasta competitie antrenorul Ilie Baias a deplasat inca de marti un lot format din noua jucatori iar concurenta s-a dovedit aspra, atita timp cit campionul national de seniori la individual in 2007, Gabriel Benghiac, n-a incaput in lot pentru ca traverseaza o perioada mai putin fasta.

Efectele concurentei s-au rasfrint si mai departe pentru astazi, in prima zi a turneului, de pe margine va privi competitia Florin Opinca, unul dintre titularii de baza in acest sezon. Alaturi de el mai stau Iulian Cucu si juniorul Stefan Samson astfel incit in arena vor intra Remus Antimirescu, Costica Ciurdea, Alin Vreavu, Gyula Veres, Marius Manea si Ion Cercel. Dupa ce au venit cu punctaj in urma clasamentului final dupa sezonul regulat, functie de locul ocupat (CFR Cluj – 2 puncte, Iasi – 1.5 p, Inter Petrila – 1 p si Electromures Tg. Mures – 0.5 p), cele patru combatante de la Hunedoara vor juca astazi la scor (punctaje cumulate de la cei sase titulari din fiecare formatie), va fi intocmit un nou clasament intermediar si o noua serie de puncte vor fi acordate descrescator, patru pentru echipa cu cel mai mare punctaj, respectiv unul pentru echipa cu cel mai mic punctaj acumulat.

Aceste puncte se aduna cu zestrea acumulata dupa sezonul regulat si noul clasament intocmit va desemna si finalistele care vor juca normal, la numar de victorii directe: primele doua formatii joaca finala mare iar ultimele doua finala mica. Pentru a prinde finala campionii ieseni nu au prea multe alternative, fiind aproape obligatoriu sa acumuleze astazi punctaj pentru a prinde una dintre primele doua pozitii.

Exista si o alternativa ca iesenii (de pe locul III) sa termine la egalitate de puncte cu muresenii (de pe locul doi) situatie in care se va apela la criterii de departajare pentru a desemna echipa care joaca in finala. "Va fi un turneu final interesant pentru ca toate echipele au jucatori buni si cu mare experienta. Importanta este pregatirea facuta dar adesea intervine si norocul. Chiar si asa nu am temeri ca vom rata finala.", spune Ilie Baias, antrenorul care nu vrea sa scape ocazia de a cistiga primul lui titlu national cu CFR Olimpia ACB.

Turneul final al competitiei similare feminine s-a incheiat ieri tot la Hunedoara cu victoria echipei Electromures Tg. Mures, cea care-si pastreaza astfel trofeul cucerit in urma cu un an la Iasi. In finala competitiei muresencele au trecut greu de Rapid Vointa Bucuresti cu 3.262 p.d. – 3.219 p.d. (5-3 la victorii directe). Cistigatoarea medaliilor de bronz a fost desemnata echipa Conpet Ploiesti, care a dispus de Petrolul Baicoi cu 3.287 p.d. – 3.117 p.d. (7-1).

Comentarii