Asteptam recidiva!

marți, 11 aprilie 2006, 21:02
3 MIN
 Asteptam recidiva!

Ionut Popa a debutat cu o „bomba” pe banca tehnica a Politehnicii Iasi: pe 3 octombrie 2004, „lanterna” ieseana invingea chiar in Ghencea o echipa ce incepea sa-si puna galoane europene. Astazi, a venit vremea unui nou duel Steaua – Poli. De asta data, intilnirea se va disputa pe fostul „23 August”, cel mai mare stadion al tarii.
Desi au in fata semifinalista Cupei UEFA, moldovenii nu merg in Capitala din postura de victime sigure. „Vom incerca sa obtinem un rezultat cit mai bun. Sper sa nu se supere mama, care e stelista, daca se va intimpla asa ceva. Oricum, victoria de anul trecut am uitat-o, asa ca poate vine alta, mai proaspata” a spus in stilul sau caracteristic, antrenorul Politehnicii, Ionut Popa. Si vicepresedintele Neculai Ciulu a oferit declaratii in acelasi ton, el spunind ca, dupa ce a ghicit rezultatul meciului cu Dinamo (1-1), e gata sa parieze pe Poli si la meciul de azi.
Revenind la Ionut Popa, acesta s-a aratat incintat de faptul ca elevii sai au intrat de buna voie in cantonament, desi acestea fuesesera anulate pina la finele sezonului. „Au demonstrat ca sint cavaleri ai onoarei si profesionismului. As fi vrut sa ramin si eu cu ei in cantonament, dar nu m-au lasat antrenorii secunzi” a spus tehnicianul, care a apreciat ca Poli nu are un avantaj important datorita faptului ca Steaua a jucat mai multe meciuri: „Cu siguranta au mijloace mult mai moderne de recuperare, nu cele clasice pe care le avem noi. Oricum, oboseala nu provine de la faptul ca joci de doua ori pe saptamina, ci datorita absentei antrenamentelor normale in aceasta perioada”. Nici la partida de astazi Iasul nu va putea conta pe Gavatorta, despre care antrenorul a spus ca are reactii ciudate: „Cind se antreneaza nu are nimic, insa in repaus resimte dureri. Sper sa nu fie ceva foarte grav”.
In ceea ce le priveste pe gazde, acestea nu pot conta astazi pe 3 dintre jucatorii de baza, care resimt urmele meciului cu Dinamo: Radoi si Ogararu sint suspendati, iar Nesu accidentat. Firesc, stelistii abordeaza jocul doar cu gindul la victorie, mai ales ca foarte probabilul succes din restanta cu Pandurii Tirgu Jiu i-ar aduce la acelasi numar de puncte cu liderul, din trena caruia trupa lui Olaroiu nu vrea sa iasa. Suporterii ieseni care vor sa asiste la partida pot face deplasarea gratuit cu unul din cele trei autobuze ce vor pleca spre Bucuresti la ora 9.00, din fata Salii Polivalente.
Formatiile probabile
Steaua: Carlos – Balan, Goian, Ghionea, P. Marin – Nicolita, Paraschiv, Cristocea, Bostina – Cristea, Dica.
Poli: Branet – Toma, Ciobanu, Onut, Bordeanu – Miclea, Iurisniti, Mitruc, Rednic – Bilba, Cernoch.
Arbitrii partidei: Victor Berbecaru; Marcel Savaniu, Traian Marchis. Observatori: Ion Turculeanu; Ioan Igna
Jucam finalul cu juniorii?
Antrenorul iesean Ionut Popa a atacat dur modificarea calendarului competitional, adoptata luni de LPF. „Ne da total peste cap. Nu am mai auzit sa se intrerupa campionatul asa de mult inaintea ultimelor runde. In plus, in ultimele 3 etape as putea ramine fara 8-10 jucatori, care, stiind ca atunci era programata vacanta, si-au luat bilete de avion pentru a pleca in strainatate. Poate voi apela la juniori ori jucatori de la echipa a doua” a declarat Popa.

Comentarii