Asteptam un nou festival de goluri

vineri, 05 aprilie 2002, 23:00
2 MIN
 Asteptam un nou festival de goluri

In asteptarea intilnirii directe cu SM Vaslui, Poli Unirea trece prin doua saptamini linistite. Inainte de deplasarea la… Iasi, de sapatmina viitoare, cind va da piept cu RATC, gruparea din Copou joaca astazi pe teren propriu cu una din cenusaresele seriei, Gloria Zemes. Campioana de anul trecut a judetului Bacau a avut un inceput de campionat datorita caruia multi i-au cintat prohodul (printre altele, Gloria a pierdut acasa cu 0-2 si meciul cu Poli din tur) insa pe parcurs a mai cistigat citeva meciuri, suficiente pentru a nu fi etichetata drept formatie deja retrogradata. Insuficiente insa pentru a iesi din adincuri, adevarul (-11) postindu-i pe cei din Zemes pe ultimul loc, 16 in timp ce in ierarhia la zi Gloria figureaza pe locul 14, cu 19 puncte. La aproape 30 de puncte mai in fata se afla Poli Unirea (locul 2, 45 puncte, +18 la adevar), diferentele matematice fiind de asteptat sa se reflecte si in partida de astazi. Cum gazdele isi ling ranile dupa ce au pierdut etapa trecuta fotoliul de lider este de asteptat ca dorinta de impacare cu suporterii sa fie maxima si sa apara un nou recital de genul celui oferit la precedentul meci de acasa, cu Rulmentul Birlad.
Batalia pentru supravietuire
Ajungind la birladeni, acestia vin iarasi la Iasi, astazi, pentru meciul cu AS Telecom. Avind un program dificil in retur (meciuri acasa cu Vasluiul si Poli), gazdele, ajunse la -2 la adevar (25 puncte, locul 6), nu isi mai permit sa risipeasca puncte pe teren propriu. Nici birladenii nu se simte prea confortabil in clasament (locul 9, 24 puncte, dar -6 la adevar) asa ca orice punct ciupit in deplasare poate fi mana cereasca. Din aceste doua curente divergente poate iesi un meci disputat, miza punctelor fiind destul de ridicata in ciuda unei liniste aparente.
Cealalta echipa ieseana, RATC CFR Moldova a plecat la Falticeni pentru meciul cu Foresta II (in tur a fost 2-2) cu gindul la punctele absolut necesare iesirii din zona minata.
Celelalte meciuri ale etapei sint: Aerostar Bacau – Sportul Municipal Vaslui (in tur 0-1); Cimentul Bicaz – FC Botosani (0-0), CFR Pascani – Unirea Negresti (0-0), Bucovina Radauti – Rafinaria Darmanesti (1-4), Ceahlaul II Tirgu Neamt – Minerul Crucea (2-3). (Ovidiu MINEA)

Comentarii