Atacati cu bestialitate

duminică, 29 octombrie 2006, 22:43
2 MIN
 Atacati cu bestialitate

Daca, in urma partidei, Dinamo – Poli, fotbalistii ieseni au fost batuti la figurat, suporterii lor ce au mers in Capitala au incasat-o la propriu! Problemele au aparut la iesirea din Bucuresti. „Cind am plecat de la stadion, jandarmii nu ne-au mai insotit pina la iesirea din judet, asa cum se intimpla pina acum, ci doar pina la marginea Bucurestiului. La 2-3 minute dupa ce jandarmii ne-au lasat, patru masini, intre care 3 nu aveau numere de inmatriculare, au silit cele doua autobuze ale noastre sa se opreasca. Atunci, circa 15-20 indivizi ne-au atacat cu pietre, rangi, bite de base-ball. Nu pot sa fiu sigur, insa cred ca erau suporteri ai Rapidului, pentru ca aveau insemne ale giulestenilor, caciuli, fulare, trase peste cagulele pe care le purtau. De altfel, fuseseram avertizati de fani rapidisti din Iasi sa nu ne ducem la Bucuresti pentru ca vom fi asteptati pentru o revansa vizavi de un incident petrecut la meciul Poli – Rapid, din Copou. Rezultatul atacului a fost ca au distrus un autobuz in proportie de 80%, sifonindu-l serios si pe al doilea si ne-au ranit si pe citiva dintre noi” a povestit seful galeriei iesene, Marius Srainer.
Fanii ieseni s-au intors apoi acasa cu trenul. Auzind de cele intimplate, presedintele Politehnicii, Sorin Boca a spus ca ii va ajuta pe suporteri. „Nu e posibil asa ceva! Vom depune memorii la toate forurile abilitate, pentru a-i gasi si pedepsi pe vinovati. Avem numarul de inmatriculare a unei masini care a atacat autobuzele, voi cauta procesele-verbale intocmite de jandarmerie si vom incerca tot posibilul sa-i ajutam pe suporterii nostri care n-au gresit cu nimic”.
RATP va cere daune pentru cele doua autobuze distruse simbata seara in urma scandalului dintre suporterii ieseni si cei bucuresteni din apropierea Capitalei. Reprezentantii regiei de transport sustin ca vor depune plingere la politie impotriva celor care i-au atacat pe suporterii Politehnicii. „Cele doua autobuze cu care s-au deplasat suporterii ieseni la Bucuresti apartin de societatea «Autobuzul»”, a explicat Adrian Mihai, purtator de cuvint al regiei de transport. Acesta sustine ca deocamdata nu s-a facut o evaluare a pagubelor.
Cele doua autobuze Icarus, in care se aflau peste 200 de suporteri ai Politehnicii au fost atacate cu bite si pietre in localitatea Lilieci din judetul Ilfov.

Comentarii