Atit de aproape!

miercuri, 19 martie 2008, 21:55
4 MIN
 Atit de aproape!

Dinamo: Lobont – Stoican, Moti, Izvoranu, Pulhac -Torje (’78 – C. Munteanu), Margaritescu, Vranjkovic (’63 – Ropotan), Ad. Cristea –  Miranda (’67 – L. Goian), Danciulescu. Antrenor: Gheorghe Multescu.

Poli: Branet – Homei, Onut, Munteanu, Pecnik – Milea (’46 – Sfirlea) -Buta, Bersnjak, Naidin (’79 – Mijin), Paruolo (’55 – Bilba)  – And. Cristea. Antrenor: Ionut Popa.

Arbitri: Tiberiu Lajos – Octavian Sovre, Irina Mirt.

1-0, min. 8: Angajat cu o pasa sclipitoare a lui Vranjkovic in careu, Danciulescu . scos din ofsaid de Pecnik, deschide scorul.

2-0, min. 25: Miranda patrunde in careu si inscrie din lateral dreapta.

2-1, min. 45: And. Cristea, sut in diagonala de la 20 metri, pe linga Lobont.

Cartonase galbene: Moti (’31) / Milea (’37),Pecnik (’48), Sfirlea (’77)

Cartonase rosu: Stoican (’43)

Desi au coborit intr-o "groapa" plina cu "ciini" care mai mult au latrat decit au muscat in acest an, jucatorii Politehnicii au avut in startul meciului de ieri randamentul hingherilor ieseni. Adica au lucrat cu efect nul. Au tinut mingea – fara pericol; au pasat insa doar in zona neutra si au tras de patru ori insa doar in adversari sau aiurea. Si chiar daca Dinamo a rulat in aceeasi zodie cenusie in care e obisnuita, dupa jumatate de ora scorul era 2-0, singurele suturi cadrate ale meciului fiind concretizate!  Suspansul a reaparut nu dupa primul sut pe poarta a oaspetilor, trimis de Buta in min. 35, ci atunci cind Stoican a avut o intrare la Paruolo care i-a adus o eliminare justa, superioritatea numerica a iesenilor fiind repede concretizata de Andrei Cristea.

Pe val, Iasul, dopat din punct de vedere ofensiv si de trecerea la 4-4-2, preia friiele in repriza a doua, cind ocaziile se succed la poarta lui Lobont. Portarul scoate cu piciorul la sutul lui Andrei Cristea (’55), Buta trimite "peste" (’59), And. Cristea suteaza slab (’62), iar Onut nu reuseste sa-l surprinda pe "Lobby" de la 40 metri. In acest timp, Dinamo, care a facut pasul inapoi (si prin schimbari), a replicat pe contraatac prin Danciulescu, insa Branet a respins cu piciorul in corner (’57) iar atacantul dinamovist a trimis "peste" in min. 69. Paradoxal, filmul ocaziilor se voaleaza brusc, in minutul 70, ultimele 20 de minute nemaiducind nici o faza notabila, ci doar iluzii, de ambele parti. O faza controversata s-a petrecut in min. 81, atunci cind Bersnjak a fost impins in careu de catre Moti, iesenii cerind penalty si eliminarea fundasului dinamovist. Insa, inainte de aceasta infractiune, asistenta Irina Mirt semnalizase ofsaid.

Patru "ciini" la Poli

^ Doi dintre fostii dinamovisti ai Politehnicii, Naidin si Onut, au fost aplaudati calduros de catre fanii gazdelor, insa nu de acelasi tratament s-a bucurat si Flavius Stoican, injurat de  de galerie dupa ce si-a lasat echipa in zece, jucatorul raspunzindu-le in aceeasi maniera. De altfel, suporterii i-au sugerat antrenorului Gigi Multescu sa-l trimita pe acesta la echipa secunda. Dintre fotbalistii din echipa de start a Politehnicii, au mai evoluat la Dinamo, Buta si Homei ^ Administratorul delegat al clubului Dinamo, Cornel Dinu, a urmarit meciul de la Punctul de Control al Jandarmeriei, luindu-si in permanenta notite ^ la meci a asistat si primarul Gheorghe Nichita, insotit de seful organizatiei municipale, PSD,  Doru Tompea ^ Alintat de suporteri "Mirinda", argentinianul Osvaldo Miranda a inscris primul sau gol oficial in acest sezon pentru Dinamo. ^ Suporterii din Soseaua Stefan cel Mare l-au aplaudat la scena deschisa pe antrenorul iesean Ionut Popa ^ Tehnicianul iesean a spus, in gluma, ca l-a certat pe Adi Cristea, pentru evolutia ex-ieseanului. Apoi, pe acelasi ton, a declarat: "Ce tot va mirati de Andrei Cristea ca si-a revenit, cind are un antrenor ca mine?" ^ Multescu a spus ca varianta privind venirea lui Florin Marin i se pare "exagerata". ^ La final, Popa i-a dat insigna cu Poli Iasi unui spectator, tehnicianul iesenilor "cotizind" si la citiva cersetori. ^ Conferinta de presa  s-a tinut in aer liber, stadionul Dinamo neavind o sala amenajata! ^ La meci au asistat si seful FRF, Mircea Sandu, fostul selectioner Iordanescu, precum si fostii jucatori dinamovisti Danut Lupu si Costel Orac. ^ Zicu a plecat val-virtej de la stadion, suparat pentru ca nu a fost folosit nici un minut.

Antrenorii au cuvintul

Gigi Multescu: "Asa sint facut eu, sa cistig numai muncind! Am trait la cote incredibile jocul. Victoria a fost pretioasa si se datoreaza daruririi jucatorilor. In prima repriza am facut un joc excelent, insa eliminarea a intors totul cu 180 de grade. In repriza a doua am suferit, insa am cistigat cu inima. Nu mor ciinii cind vor altii!"
Ionut Popa: "Sint foarte suparat ca nu am concretizat superioritatea numerica si in actul doi, cind am ratat mult si am dominat cu autoritate. La pauza, ma asteptam sa cistigam, insa Dinamo s-a mobilizat in inferioritate. Cineva mi-a spus ca am avut doua penaltiuri, insa pina nu vad fazele nu ma pot pronunta. De aceea, spun ca arbtirajul a fost bun".

Comentarii