Au secat Milcovul

joi, 04 martie 2004, 00:00
3 MIN
 Au secat Milcovul

Poli pare a fi in forma maxima inaintea startului returului. Ieri, intr-un meci amical disputat la Focsani, liderul B1 a spulberat o colega de serie, Unirea, pe care a intrcut-o cu 6-2. Pe terenul II al stadionului „Milcovul”, dotat cu un gazon excelent, iesenii au profitat din plin de degringolada instaurata in acest an in sinul gruparii de pe Milcov. Trupa antrenata de Ionut Chirila este cu moralul la pamint datorita uriaselor restante financiare ce au generat un lant de probleme finalizate cu procese federale si chiar greve ale jucatorilor. In plus, focsanenii nu au contat ieri pe doua dintre piesele de baza, fundasul Dogaru si dispecerul Margaritescu.
In atare conditii, oaspetii au „defilat” in prima repriza, cind au inscris de 4 ori, prin Savu (‘6 – dupa ce a ramas singur cu portarul), Bilba (’12 – sut de la 18 metri, mingea lovind bara transversala inainte de a intra in plasa), Cercel (’34 – dupa centrarea lui Bitica) si Savu (’36 – sut de la 30 de metri). Dezastrul pentru gazde a capatat proportii cosmice la 4 minute dupa reluare, cind Bilba a inscris cu poarta goala. Vrincenii si-au adus aminte de cuvintul orgoliu si au punctat de doua ori in doua minute prin Stanciu (’68 – din lovitura libera) si Gherghe (’69 – sut la vinclu de la 20 de metri). Ultimul cuvint l-au avut insa tot iesenii, Luca inchizind tabela cu 8 minute inainte de final, cu o executie din careu.
La final, antrenorul principal al lui Poli, Vasile Simionas a apreciat ca „reusita intreaga actiune. Baietii nu au fost obositi pentru ca am plecat la Focsani cu o zi inainte de meci, iar terenul a fost excelent, permitindu-ne sa jucam la nivel maxim. De aici au rezultat si golurile, cele mai multe marcate in meciurile amicale, si alte ratari. Scorul s-a mai strins in actul doi datorita schimbarilor si a starii de suficienta instaurata in rindul echipei”. Pina simbata viitoare, cind va primi vizita lui FC Vaslui, echipa ieseana nu va mai disputa nici un meci amical.
Ieri, Poli a jucat in formula: Arcanu – Mitruc, Bernard, T. Petre, Gheban, Cercel – Bitica, G. Paraschiv, Al. Savu, Cristea – Bilba, apoi Dulcianu, Ad. Ilie, Ionescu, Preda, Dragoi, Vintila, Botan, Croitoru, Luca, Chiper.
Interesant este ca intilnirea a fost condusa de doi arbitri vrinceni: Ionica Serea in primul act si Marius Martis in repriza a doua.
Altfel, Poli l-a pierdut ieri pe atacantul Petrolului Ploiesti, Gheorghe Orlando, cu care a tratat un transfer, fotbalistul preferind sa aleaga pe FC Vaslui. (CI&OM)
Spioni de la Vaslui
Martori oculari spun ca la meciul de la Focsani a fost prezent si reprezentantii unei televiziuni vasluiene. Aceasta prezenta a fost comentata de presedintele lui Poli, Marius Stan astfel: „Eu nu am remarcat nici o televiziune vasluiana. Daca insa a fost, nu e nimic ciudat, presa e libera. Iar daca interesul era al gruparii vasluiene, nu stiu de ce s-au mai deranjat sa mearga pina la Focsani. Puteau vorbi cu noi si le inregistram o caseta!” a spus presedintele lui Poli Unirea Iasi, care a si glumit pe aceasta tema: „Cred ca au vazut doar tactica de pe un flanc, pentru ca <> a tinut cu noi si a lasat o ceata destul de densa, vizibilitatea de pe o parte pe cealalta a terenului fiind scazuta”. Presedintele iesean a concluzionat: „Secretomania aceasta este prost inteleasa. E normal ca echipele sa se informeze asupra modului in care joaca adversarul insa de aici si pina la ce se intimpla la noi e drum lung”. (Ovidiu MINEA)

Comentarii