Autobaza spulberata

Subtitlu

marți, 22 iunie 2010, 23:31
2 MIN
 Autobaza spulberata

Grecia: Tzorvas – Vyntra, Papadopoulos, Kyrgiakos, Torosidis (’55 – Patsatzoglou) – Moras – Katsouranis (‘54 – Ninis), Papasthatopoulos, Karagounis (’46 – Spyropoulos), Tziolis – Samaras.  Antrenor: Otto Rehhagel

Argentina: Romero – Otamendi, Demichelis, Burdisso, C. Rodriguez – Maxi Rodriguez (’63 – Di Maria), Bolatti, Veron – Messi – Milito (’80 – Palermo), Agüero (’77-Pastore). Antrenor: Diego Maradona.

Cartonase galbene: Katsouranis / Bolatti

Arbitru: Ravsan Irmatov (Uzbekistan)

0-1, min. 77: corner de pe stinga si Demichelis inscrie din doua incercari, din careul mic;

0-2, min. 89: Palermo reia in gol o minge respinsa de Tzorvas, dupa o faza prelucrata si un sut expediat de Messi;

La umbra celor doua victorii si a calificarii rezolvate, Maradona si-a permis sa joace ultima partida din grupa cu doar patru titulari fata de formatia tip cu care a spulberat Coreea de Sud. Asta n-a insemnat insa ca Argentina a fost mai slaba ca inainte pentru ca sud-americanii au dominat cvasitotal un adversar care nu a aratat nici pe departe a echipa capabila sa treaca de faza grupelor. Cu o posesie zdrobitoare in prima repriza,  Messi si compania le-au ascuns practic mingea fostilor campioni europeni, inghesuiti in zona propriului careu. Ocazii au fost insa nu spectaculoase iar tabela a ramas intacta pentru ca Tzorvas a respins orice incercare de gol semnata de Agüero, Veron, Maxi Rodriguez, ori Messi. La reluare era de asteptat ca echipa care a bifat in primul mitan la statistica de atac cu un singur corner si-n rest mult de zero, sa faca mai mult. insa, afara de faza (periculoasa, de altfel) in care Samaras i-a pus in dificultate pe ambii fundasi centrali adversi, nimic n-a mai contat in jocul ofensiv al Greciei. Pe modelul autobazei lui Cirtu din Liga lui Mitica, europenii s-au baricadat si au sperat ca vor scapa macar fara gol. Si daca Tzorvas a mai pus stop la citeva suturi periculoase, inevitabilul s-a produs intr-un final in care sud-americanii au calcat apasat pe acceleratie, au marcat de doua ori si au mai lovit o data bara prin omniprezentul Messi. 

Comentarii