Autogolul blestemat

Subtitlu

joi, 02 noiembrie 2006, 00:37
3 MIN
 Autogolul blestemat

Real: Casillas – Ramos, Cannavaro, Helguera, R. Carlos – Emerson, Diarra (’58 – Beckham) – Raul, Guti, Robinho (’87 – Reyes) – van Nistelrooy (’74 – Ronaldo). Antrenor: Fabio Capello.
Steaua: Cernea – Stancu, Ghionea, Goian, P. Marin – Oprita (’85 – Coman), Paraschiv (’79 – Lovin), Ov. Petre, Nicolita – Dica, Badea (’79 – Théréau). Antrenor: Cosmin Olaroiu.
Arbitri: Kondrad Plautz – Markus Mayr, Egon Bereuter (Austria).
Cartonase galbene: Ov. Petre, Nicolita, Cernea, Goian
1-0, min. 71: Nicolita nu a sesizat ca portarul Cernea era iesit in lateral si a trimis acasa mingea, care s-a scurs pe centrul portii
Incurajata de 15.000 de romani, majoritatea rezidenti in Spania, Steaua a reusit o prima repriza excelenta pe „Santiago Benabeu”, ajutata si de suficienta madrilenilor, convinsi ca victoria nu le poate scapa. Nu putem spune ca Real a desconsiderat acest meci, deoarece formula de start a fost aceeasi ca si in derbiul cu Barcelona, dar Steaua a fost alta. Datele statistice ale reprizei confirma din plin: o usoara posesie madrilena (54-46), superioritate stelista la suturi (8-7) si la cornere (3-1) si doua imense ocazii de fiecare parte. In min. 11, Helguera a respins cu dificultate in corner o centrare care-i astepta pe Dica, Oprita si Badea, iar in min. 43, Cernea a fost magistral, respingind de doua ori in fata lui van Nistelrooy (de la 3 metri!) si Raul, intercalindu-se la aceasta faza de maxim pericol si o interventie decisiva a lui Goian. Si poate ca echipa romana ar fi terminat in avantaj aceasta repriza, daca Badea n-ar fi actionat individualist in doua situatii, suturile sale fiind, totusi de aplaudat.
In partea secunda, ceea ce schimba jocul Realului este desteptarea lui Robinho, calaul din Ghencea, care vrea sa rezolve meciul, ca la Bucuresti. Brazilianul innoada toti aparatorii Stelei in citeva faze, reuseste o transversala perfecta spre Raul, simbolul Realului centreaza perfect, dar Helguera, cu poarta goala de la 2 metri, preia catastrofal si trimite mult peste poarta (’53). Si jocul Stelei se schimba, dar in rau: presingul nu mai este atit de obraznic, Oprita si Dica joaca haotic, aparatorii dau semne de oboseala, Olaroiu nu schimba nimic, iar ceea ce n-a reusit van Nistelrooy din 3 metri si Helguera din 2, a reusit Nicolita, printr-un autogol stupid. Doua minute mai tirziu, putea fi 2-0. Cernea l-a faultat in careu pe van Nistelrooy, dar olandezul a executat mult afara lovitura de la 11 metri! Ratarea lui Ruud n-a adus renasterea jocului Stelei, iar Real n-a mai fortat pe final, multumita cu cele trei puncte.
Real si Lyon – in optimi
In celalalt meci al grupei E, Olympique Lyon a invins cu 1-0 pe Dinamo Kiev, prin golul marcat de Benzema (’14). La oaspeti, Florin Cernat a jucat titular si a fost schimbat in mi. 76. Cu rezultatele de astazi, cele doua favorite ale grupei si-au asigurat calificarea in optimile de finala. Teoretic, Steaua poate egala Realul in clasament, dar rezultatele directe (4-1 si 1-0) favorizeaza trupa lui Capello. Pentru a se clasa, in final, pe locul III si a continua in Cupa UEFA, Steaua are nevoie de o remiza in partida de pe teren propriu cu Dinamo Kiev, care se va disputa pe 21 noiembrie, ca si partida Real – Lyon, care va decide cistigatoarea grupei.
Grupa F: Benfica Lisabona – Celtic Glasgow 3-0. Caldwell (’10 – autogol), N. Gomes (’22), Kariaka (’76); FC Copenhaga – Manchester United 1-0. Allbäck (’73). Clasament: 1. Manchester – 9 p; 2. Celtic – 6 p; 3. Benfica – 4 p; 4. Copenhaga – 4 p.
Grupa G: Arsenal Londra – TSKA Moscova 0-0; SV Hamburg – FC Porto 1-3. van der Vaart (’62) / Lucho (’44), Lisandro (’61), Bruno Moraes (’87)
Clasament: TSKA – 8 p; 2. Porto – 7p; 3. Arsenal – 7 p; 4. Hamburg – 0 p.
Grupa H: AEK Atena – OSC Lille 1-0. Lymperopoulos (’74). Tavlaridis (L) a fost eliminat in min. 22; AC Milan – Anderlecht Bruxelles 4-1. Kaká (‘7 – penalty, ’22, ’56), Gilardino (’88) / Juhasz (’61). Clasament: 1. Milan – 10 p; 2. Lille – 5 p; 3. AEK – 4 p; 4. Anderlecht – 2 p.
Clasamentul grupei E
Lyon 4 4 0 0 9-0 12
Real 4 3 0 1 10-4 9
Steaua 4 1 0 3 5-9 3
Kiev 4 0 0 4 2-12 0

Comentarii