Avem trei echipe in Divizia C

vineri, 11 august 2000, 23:00
3 MIN
 Avem trei echipe in Divizia C

Prin anii ’80, in orasul Iasi activau trei echipe in Divizia C, Constructorul, Nicolina si TEPRO, in timp ce Poli se mentinea cu succes in primul esalon. Au trebuit sa treaca doua decenii pentru ca fotbalul iesean sa repete performanta predecesorilor, exceptind echipa din Copou, care se zbate, deocamdata, in anonimatul Diviziei B. Concret, pe linga FC Unirea 2000 si CFR Citadin, o alta formatie din Iasi, apartinind de Romtelecom si infiintata abia de citeva luni, va activa incepind cu 20 septembrie, cind este programata prima etapa, in cel de-al treilea esalon. Minunea a fost posibila datorita cumpararii de catre AS Telecom a locului in "C" detinut de Viitorul Pascani, grupare care a ajuns la concluzia ca nu are forta financiara necesara pentru un campionat maraton. La prima vedere, faptul ca Romtelecom a inscris echipa direct in C, fara o promovare in prealabil, pare a fi o aventura care ar putea fi fara happy-end. Din fericire, echipa Directiei de Telecomunicatii este pregatita pentru acest pas, cantonamentul de la Cimpulung, de la Hotel BTT, fiind ca un pansament pus pe rana la timp. "Echipa este formata din fosti si actuali juniori de la LPS si Poli, iar media de virsta este de 22 de ani. In pregatire am disputat si citeva meciuri amicale, cu Bradul Vama, ASA Cimpulung Moldovenesc si Foresta II. Cu toate ca multi au fost la primul cantonament de pregatire, fotbalistii s-au descurcat si pregatit bine. Ma bazez si pe imensa lor dorinta de afirmare, pentru ca la capitolul conditii de pregatire, cele din cantonamentul de la Cimpulung au fost excelente", spune prof. Dan Cananau, antrenorul noii divizionare C, apreciind in mod deosebit sprijinul de care se bucura echipa de fotbal din partea lui Alexandru Gagea – director Romtelecom Iasi si Dumitru Bonciu – presedintele AS Telecom. Pentru omogenizare si acomodarea cu viitoarele colege de esalon, Romtelecom a organizat "Cupa Telecom", pe stadionul Constructorul. S-a jucat in noua formula de disputare a triunghiularelor, jucindu-se cite o repriza fiecare cu fiecare, timp de doua zile. In clasamentul general s-au acordat 3 puncte pentru victorie, 2 pentru una realizata dupa executarea loviturilor de departajare si un punct pentru echipa care a terminat la egalitate, dar a avut nesansa de a pierde la 11 metri. Iata rezultatele:
Miercuri: CFR Citadin – Unirea 2000 1-1 (5-4 dupa executarea loviturilor de la 11 m); Unirea 2000 – AS Telecom 0-1; CFR Citadin – AS Telecom 0-0 (4-5 dupa 11m).
Joi: CFR Citadin – AS Telecom 2-0; Unirea 2000 – CFR Citadin 1-0; AS Telecom – Unirea 2000 0-0 (4-3 dupa 11m).
Clasament final: 1 AS Telecom (antrenor Dan Cananau) 7p; 2. CFR Citadin (antrenor Mihai Danila) 6p; 3. Unirea 2000 (antrenori Adrian Kereszy si Gelu Paveliuc) 5p. AS Telecom, care va debuta in Divizia C intr-un meci acasa, cu fosta divizionara B Petrolul Moinesti, se bazeaza pe urmatorul lot de jucatori: Cristi Cotea, C. Ionescu, C. Sanduleanu (portari), C. Doru, B. Moisii, A. Dediu, Constantin Ionescu, D. Iosub, G. Cardas, S. Tudorache, C. Hutanu, C. Vasiliu, M. Marian, C. Pricop, C. Scinteie, A. Dobre, T. Tabaranu, S. Alistar, A. Raducanu, S. Tanase, O. Beraru, P. Basascu. (S. M.)

Comentarii