Bachestbalistii nu se predau

vineri, 12 iulie 2002, 23:00
2 MIN
 Bachestbalistii nu se predau

Astazi de implinesc exact trei luni de cind baschetbalistii iesenii si-au incheiat conturile cu sezonul 2001-2002. Firesc era ca tot cei din anturajul echipei sa intre in vacanta si sa-si "linga ranile" dupa un sezon deloc stralucit, macinat de lipsuri si probleme si incheiat cu cea mai slaba clasare din ultimii cinci ani. Insa timpul a trecut si nimic nou nu a aparut pe firmament, mai ales ca sponsorul de anul trecut, grupul Omega-Tehnoto, s-a reorientat catre sectia de tir al aceluiasi club si a anuntat ca ajutorul pentru pentru baschetbalisti va fi redus semnificativ. Asa ca pina la zvonurile ca echipa se va desfiinta efectiv sau ca isi va duce traiul doar cu banii primiti de la club (situatie care n-ar putea impiedica sub nici o forma retrogradarea) n-a fost decit un pas.
Asa cum se intimpla de citiva ani incoace, conducatorii si antrenorii au inceput sa caute cu disperare un alt sprijin pentru a mentine pe linia de plutire o disciplina adorata pe malul Bahluiului in urma cu putin timp in urma. Bataile pe la usi si statul in anticamera a luat insa amploare in ultima perioada si sint destule sperante ca Moscalu & Co vor putea sa-si faca fanii fericiti si din toamna. "La momentul actual nu stam mai rau decit am stat in urma cu un an sau cu doi. Este aceeasi activitatea cu care ne-am obisnuit in timpul verii, sa incercam sa convingem oameni cu forta financiara sa ni se alature. Sint deja discutii avansate si cred ca nu va dura foarte mult pina vom reusi sa stabilizam situatia", spune antrenorul principal Petre Magurean, care considera ca inca nu sint intirziati in discutii. Alaturi de secundul Radu Boisteanu, el spera ca in scurt timp vor putea sa stabileasca programul de pregatire al echipei lor, in conditiile in care si-ar chema elevii la pregatiri in maxim zece zile.
Despre lotul cu care iesenii ar pleca la drum nu sint prea multe de spus, antrenorul Magurean explicind cu umor ca cel mai sigur jucator al lui este acum Costel Moscalu, asta in ciuda faptului ca veteranul capitan de echipa acuza inca dureri la genunchiul care l-a impiedicat sa joace in ultimele patru etape. Controlul medical efectuat zilele trecute a scos in evidenta doar ceva probleme la cartilaj (nicidecum afectiuni ale meniscului sau a ligamentelor incrucisate), tratamentul prescris urmind sa-l faca bun de joc pina in toamna. Despre cei mai ofertati jucatori ai echipei (Murgoci, Nanescu si Fl. Moscalu), antrenorul spune ca s-a intilnit cu ei si ca acestia sint dispusi sa astepte inca o perioada rezolvarea problemelor la Iasi. Chiar si cu Ato Ilic s-au purtat discutii telefonice zilele trecute si baschetbalistul sirb si-a exprimat disponibilitatea pentru a continua la Iasi in anumite conditii. Cum subtirimea lotului a fost usor sesizabila in sezonul trecut, iesenii ar avea nevoie de intariri, lucru despre care se va putea discuta numai dupa stabilirea bugetului. (Lucian MINUT)

Comentarii