Balaci o ia pe aratura

marți, 05 aprilie 2005, 23:00
2 MIN
 Balaci o ia pe aratura

Fostul international Ilie Balaci a declarat ca Universitatea Craiova ar trebuie sa ramina in Divizia A prin orice mijloc, deoarece a ramas singurul club din provincie care nu a retrogradat niciodata din esalonul secund. „Universitatea ar trebui sa ramina in prima divizie prin orice mijloc, ortodox sau neortodox, deoarece este al treilea din tara dupa Steaua si Dinamo si singurul club din provincie care nu a retrogradat niciodata. Daca va scapa de retrogradare in acest an, in sezonul viitor Universitatea va renaste din propria cenusa. Dar nu ca pasarea Phoenix, ci ca o cioara olteneasca”, a spus tehnicianul.
Ilie Balaci nu considera ca este o solutie cumpararea unui loc in Divizia A in cazul in care Universitatea va retrograda: „N-as fi de acord cu cumpararea unui loc in Divizia A, pentru ca tot retrogradare se numeste. Si in plus, poate din Divizia B va veni cu forte mai proaspete”.
Tehnicianul ii coinsidera vinovati de situatia actuala in care se afla?Universitatea pe jucatori. „Marian Bondrea este un antrenor bun, valoros, dar el?nu poate face minuni cu un asemenea lot, care nu are mai mult de trei, maxim?patru fotbalisti. Si Staicu poarta o parte din vina pentru ca nu stie sa se inconjoare de oameni care cunosc fenomenul”, a adaugat Balaci.
Lotul Universitatii pleaca astazi spre Iasi pentru meciul cu Poli. Jucatorii vor merge cu autocarul pina in Bucuresti, dupa care vor pleca spre Iasi cu avionul. Din lipsa de locuri, antrenorii si restul stafului echipei vor parcurge distanta pina la Iasi numai cu autocarul.
Cinism sau nerusinare?
Declaratia fostului mare jucator Ilie Balaci nu inseamna atit cinism, cit nerusinare curata. In afara de aceasta, declaratia lui Balaci mai inseamna ceva: prostie cu carul. Universitatea Craiova n-a lipsit din prima divizie din 1964 incoace. Steaua si Dinamo au state de servicii mult mai impresionate (ele au stat in primul esalon de la infiintare), dar asta este alta poveste. Fosta „campioana a unei mari iubiri”, a fost prima echipa romaneasca ajunsa in semifinalele Cupelor Europene. Mai mult, este clar pentru toata lumea, ca „Oltenia, eterna Terra Nova” (pe care o cinta in versuri „lataretii” de tipul lui Adrian Paunescu) este cel mai productiv rezervor de talente de pe teritoriul Romaniei. Dar, spuneti si dumneavoastra, daca niste cretini fac tandari cu ciocanul un televizor ultraperformant cine e de vina? Firma producatoare, distribuitorul, sau cretinii aia?
Cit despre Ilie Balaci, numai de bine. Atita doar ca a dezertat de doua ori, in epoca non-comunista, incapabil sa scape Stiinta de oltenii care bubuie. Ceea ce nu-i da dreptul sa aplaude mijloacele de salvare a echipei din Banie. Mai ales cele neortodoxe. (GIN)

Comentarii