Balaurul iesean lupta cu Sfintu Gheorghe

sâmbătă, 20 martie 2004, 00:00
2 MIN
 Balaurul iesean lupta cu Sfintu Gheorghe

Dupa apasatul pas cu dreptul facut in meciul cu FC Vaslui, din prima etapa a returului, Poli (39 de puncte, ^ 12 la adevar) are obligatia de a nu da cu piciorul la diferenta de 9 puncte pe care a pus-o in fata urmaritoarelor sale. Pentru a tine la respect rivalele, iesenii trebuie sa obtina astazi toate cele 3 puncte puse in jocul de la Sfintu Gheorghe, acolo unde intilneste formatia locala Oltul.
In mod normal, pronosticurile se indreapta spre victoria oaspetilor, o garnitura mult mai valoroasa si mai matura, insa iesenii nu trebuie sa neglijeze ambitiile gazdelor de a-si depasi modesta conditie. Promovata in acest sezon in esalonul doi, Oltul s-a acomodat greu cu noile rigori, parcursul din tur fiind unul schiop. Totusi, desi se afla pe o pozitie retrogradanta, 14, formatia din judetul Covasna mai trage sperante de a-si conserva pozitia in divizia B. Onestiul s-a retras, iar pasivul la „adevar” al Oltului (4) este identic cu cel al formatiei clasate pe locul 6 (Focsaniul) si mai bun decit al altor patru formatii, intre care doua (Midia si Medgidia) sint clasate mai sus in ierarhia la zi.
Trupa pregatita de Ion Constantinescu, ce a agonisit pina acum 17 puncte, a pornit insa foarte slab returul, cedind la un scor de forfait la Medgidia. Slabita de plecarile a 4 din cei mai buni 5 jucatori din tur, Bokor (Ungaria), Fodor (Petrolul), Gabi Paraschiv si Bitica (transferati la… Iasi), gruparea din Sfintu Gheorghe se bazeaza acum doar pe sclipirile lui Hadnagy, un virf cu bune referinte. Un alt nume cunoscut este al portarului Matyas, ce a evoluat meteoric si la Poli.
Tinind cont de schimburile de jucatori dintre cele doua formatii, antrenorii ce se vor infrunta astazi stiu multe detalii despre jocul adversarilor, avantajul fiind insa de partea lui Vasile Simionas. Chiar daca nu va putea conta pe cel putin unul din titularii din runda precedenta (Bitica e suspendat, sub semnul intrebarii fiind si Paraschiv, afectat de decesul mamei), Poli are destule solutii la dispozitie pentru a acoperi lipsa acestora.
In tur, Iasul s-a impus lejer, cu 4-0.
Formatiile probabile
Oltul: Matyas – Bendea, Dumbrava, Gall, Papp, G. Ghita – Zadea, Mihalcea, Suciu – Hadnagy, Vaida.
Poli: Arcanu – Mitruc, Bernard, T. Petre, Ionescu, Gheban – Botan, G. Paraschiv, Al. Savu, Cristea – Bilba.
Arbitreaza galateanul Sorin Burloiu.
Celelalte meciuri ale etapei: FC Vaslui – Unirea Focsani (in tur, 0-0); Petrolul Moinesti – FC Onesti (1-3), Poiana Cimpina – Midia Navodari (3-3), Dacia Braila – Callatis Mangalia (0-1), Electrica Constanta – Gloria Buzau (2-1), Precizia Sacele – Metalul Plopeni (1-0), Laminorul Roman – CSM Medgidia (0-0). (Ovidiu MINEA)

Comentarii