Balul incepe la Focsani

duminică, 16 martie 2003, 00:00
2 MIN
 Balul incepe la Focsani

Dupa ce si-a testat nivelul actual in partida de Cupa, cu Astra Ploiesti, Poli Unirea incepe aventura unui retur de care isi leaga mari sperante. In ciuda dificultatilor financiare, Iasul nu a ascuns faptul ca isi doreste promovarea, evolutia din fata prahovenilor dind sperante ca acest lucru nu este imposibil.
Primul test al returului este insa foarte dificil, iesenii deplasindu-se la Focsani pentru partida cu formatia locala, Unirea 2002, care in tur a invins fara drept de apel chiar in Copou. Chiar daca au pierdut in iarna citiva jucatori de baza – intre care si ex-dinamovistul Cezar Dinu, aflat intr-o situatie critica dupa un grav accident de masina – vrincenii struniti de Ionut Chirila abordeaza meciul cu gindul la victorie. Faptul ca tehnicianul gazdelor a venit la partida Poli – Astra pentru a-si lua date despre adversara de astazi si ca datoriile fata de jucatori au fost platite in aceasta saptamina in proportie de peste 80 % completeaza tabloul pregatirii partidei cu maxima atentie de catre Unirea, formatie clasata la finele turului pe pozitia a 7-a, cu 22 puncte si un pasiv de 2 puncte la „adevar”. Pentru focsaneni, aceasta este prima partida disputata pe stadionul „Milcovul” in acest campionat, dupa ce in tur meciurile de acasa s-au disputat la Adjud, datorita renovarii arenei, iar in perioada precompetitionala vrincenii au jucat un singur meci acasa (0-0 cu Braila) insa pe un alt teren.
Pentru Poli, partida de astazi are o importanta deosebita. Cu doar ^1 in clasamentul adevarului si 25 de puncte, iesenii pot aluneca foarte tare de pe inselatorul loc 3 ocupat acum, deoarece Gloria Buzau si FC Onestiau situatii mai bune la „adevar”. Amintind si de latura psihica a oricarui debut, necesitatea unui start cu dreptul devine aproape vitala pentru o echipa care doreste sa se lupte pentru locurile fruntase.
Ieri si alaltaieri, principala preocupare a antrenorilor Marin Barbu si Narcis Ciocirlan – care vor conta si pe Gheban, recuperat dupa loviturile primite in meciul cu Astra, si Matinca, a carei legitimatie a fost vizata – a fost aducerea echipei la un potential fizic normal, dupa efortul deosebit depus miercuri. Poli a ajuns la Focsani vineri seara. Formatiile probabile:
Unirea: Zdrinca – Ciuteanu, Dogaru, Cip. Dinu, Boiciuc – Caruntu, Paduretu, Cita, Sararu – Ghirie, C. Mihai.
Poli: Matyas – Abalasei, Bernard, Ilie, Ionescu, Ivasca – Mitruc, Botan, Cristea – Dobrea, Pacurar. Arbitrul partidei este vilceanul Teodor Craciunescu. (Ovidiu MINEA)

Comentarii