Bani noi pentru sportul iesean

luni, 19 mai 2008, 21:01
2 MIN
 Bani noi pentru sportul iesean

Conducerea Fundatiei Sportului Iesean a hotarit sa prelungeasca finantarea acordata pentru mai multe cluburi pina la sfirsitul anului. In aceasta situatie se afla echipele de baschet masculin, rugby, handbal masculin si baschet feminin.

Tot la sedinta de saptamina trecuta s-a hotarit suplimentarea fondurilor alocate clubului de fotbal Politehnica cu suma de 700.000 lei. "Cluburile au nevoie de o finantare sigura pentru a se pregati pentru noul sezon si pentru a se inscrie in competitiile viitoare. De aceea s-a luat aceasta decizie. Probabil ca urmatoarea sedinta a comitetului director va fi organizata la sfirsitul lunii iunie, inceputul lunii iulie. Si membrii comitetului vor fi schimbati, in functie de alegerile locale", a declarat Romeo Olteanu, consilier local al PSD.

La ultima sedinta a fundatiei s-a hotarit si sprijinirea sectiei de sah feminin de la clubul Politehnica pentru a participa la un concurs organizat in Bulgaria. Suma alocata de la fundatie a fost de 3.500 lei. Pina in prezent, prin Fundatia Sportului Iesean au fost distribuite pentru activitatea sportiva in jur de 3,6 milioane lei. Dintre acestea, cea mai mare suma, 2,5 milioane lei s-au alocat catre clubul de fotbal din Dealul Copoului.

"Cu suma de la ultima sedinta, acoperim toate cheltuielile pe care le putem finanta prin fundatie pina la sfirsitul campionatului, dar si primul cantonament al echipei. De la fundatie se platesc primele de la meciuri, o parte din primele de instalare, deplasarile. In cazul fotbalului nu s-a stabilit cum se va finanta echipa in campionatul viitor", a explicat Olteanu. In bugetul local municipalitatea a alocat 6,4 milioane lei pentru finantarea sportului, iar Consiliul judetean un milion de lei.

Comentarii