Barbierii din Sevilla

Subtitlu

joi, 15 februarie 2007, 23:26
3 MIN
 Barbierii din Sevilla

Steaua: Cernea – Stancu (’81 – Croitoru), Goian, Ghionea, P. Marin –  Radoi, Ov. Petre (’57 – Paraschiv), Bostina  – Nicolita, Théréau, Badea (’60 – Cristocea). Antrenor: Cosmin Olaroiu.
Sevilla: Palop – Hinkel, Escudé, Ocio, Puerta – Daniel Alves, Poulsen, Maresca, Adriano (’33 – David)  – Alfaro (’66 – Kanouté), Kerjakov (’76 – Chevanton). Antrenor: Juande Ramos.
Arbitri: Florian Mayer – Peter Henes, Kai Voss (Germania).
Cartonase galbene: Ghionea, P. Marin  / Puerta, Ocio.
0-1, min. 41: Alves a executat o lovitura libera de la 16 metri, mingea a ricosat din zid la Poulsen, care a inscris fara probleme.
0-2, min. 75: Kanouté, sut puternic dintr-un penalty acordat la un fault al lui Goian asupra lui Kerjakov.
Gigi Becali a batut cu pumnul in masa: jucati ofensiv! Si Olaroiu l-a ascultat, incercind sa compenseze absenta lui Dica prin trei atacanti. In meciurile de pe teren propriu cu Lyon si Real Madrid, Steaua a jucat temator si a fost umilita. N-a fost cazul cu partida contra echipei din Sevilla (cu multi titulari lipsa si in pasa neagra!) dar de unde vine, atunci, impresia de asemanare izbitoare cu meciurile amintite? Schimbarea sistemului nu se poate face cit ai bate din palme, in amicale cu Legia Varsovia si FC Vilcea. Jocul Stelei a pastrat multe din stereotipiile celui din toamna, cu presing ineficient si cu multe mingi aruncate, in fata, la intimplare. In lipsa lui Kanouté si Navas, pericolul a pornit de la Adriano. A fost nevoie de instinctul lui Cernea, imprecizia lui Maresca si bafta cit hotelul "Marriot" pentru ca starea de fapt din Ghencea sa nu se lamureasca mai devreme, datorita zvirlugii braziliene de pe stinga. Portarul stelist, insa, a gafat in doua rinduri si, daca in min. 19, cind a scapat mingea la marginea careului, a fost salvat de aparatori, in min. 41 s-a trezit cu mina pe minge in loc nepermis, provocind lovitura libera din care Poulsen a deschis scorul. Tocmai se derula o perioada mai buna a Stelei, cu sutul in stil Hagi al lui Bostina, de pe extrema stinga, si cu golul anulat corect lui Ovidiu Petre (’36), pentru un fault comis dupa cornerul executat de Nicolita.
Iesirea lui Adriano, accidentat, n-a insemnat sansa Stelei, pentru ca ostilitatile s-au mutat pe dreapta spaniolilor, acolo unde Daniel Alves a preluat locul de primadona. In repriza secunda, Sevilla a jucat ceva mai economic, dar cu constiinta ca nu poate pierde avantajul cucerit, chiar in pasa neagra si cu lotul in piuneze. S-a mai dovedit inca o data ca, in fotbalul de astazi, conteaza mai mult lotul decit echipa, rezervele lui Juande Ramos aratind dorinta de afirmare, in timp ce Steaua pare ca plinge in continuare de dorul lui Dica. Steaua n-a obtinut egalarea mult rivnita, ci, cit se poate de logic, Sevilla si-a marit avantajul, pe o faza de contraatac generata de impielitatul Alves, la o minge pierduta de Cristocea. Penaltiul provocat de Goian n-a facut decit sa amine momentul executiei.
Primavara asta europeana n- a fost o copie a celei trecute. Singurele sperante ramin in Dinamo. Steaua? Va juca, probabil, mai frumos si mai bine pe "Sanchez Pizjuan", dar calificarea s-a dus! Tot ceea ce ramine este o ironie veche, dar plina de miez. Am cistigat experienta!

Comentarii