Bat pasul pe loc

duminică, 03 august 2008, 22:58
2 MIN
 Bat pasul pe loc

Primul transfer al echipei iesene de baschet feminin ar putea fi conducatoarea de joc Andra Stefanescu. Fosta jucatoare la Tirgoviste, tinara baschetbalista de 24 de ani a evoluat in Franta sezonul trecut insa acum a revenit in tara fiind libera de contract. Desi a suferit o operatie la genunchi si a facut recuperare in strainatate Stefanescu nu tradeaza problemele prin care a trecut si, conform opiniei antrenorului Gabi Mihailescu, ea va putea fi o piesa de baza pentru Politehnica-National in noul sezon.

Sosita la Iasi la mijlocul saptaminii trecute baschetbalista si-a facut cunoscute pretentiile si ele nu sint deloc exagerate. Parafarea transferului nu s-a facut insa si nici nu va fi facut in perioada imediat urmatoare cita vreme directorul sportiv al echipei, Marius Cosoi, lipseste din nou din localitate pentru o perioada mai lunga, fiind plecat in concediu.

In conditiile in care Suetina nu mai este dorita la echipa de Mihailescu, iar Tecoanta s-a maritat si este putin probabil ca va mai reveni la Iasi, Stefanescu va deveni titulara si nici nu pare sa aiba concurenta pe post, poate cu exceptia Cameliei Birsan, jucatoare obisnuita mai mult cu postul de extrema. In ceea ce priveste celelalte jucatoare ale lotului aflate la final de contract, lucrurile stagneaza pina la revenirea lui Cosoi.

Ala Causan s-a prezentat la antrenamente si va semna un nou angajament doar in aceleasi conditii financiare, pozitie pe care o adopta si pivotul Aurelia Lazar, asta in ciuda intentiilor declarate de conducatori, care vor sa reduca din media veniturilor. La fel de bine ramine de vazut si cum se va rezolva transferul internationalei de juniori Doina Panait, pentru care a expirat imprumutul de la Galati.

Cit priveste alte jucatoare aflate pe lista de achizitii, doar doua nume sint vehiculate acum, Ana Maria Chirila si Daniela Santa, a caror situatii contractuale sint destul de incurcate. Pina cind lucrurile vor intra oarecum in normal, echipa ieseana face pregatire in aceasta perioada cu doar citeva jucatoare, restul fiind invoite sau plecate in vacanta.

Comentarii