Belelele curg girla la Poli

vineri, 15 octombrie 2004, 23:00
2 MIN
 Belelele curg girla la Poli

Presedintele lui Poli Iasi, Marius Stan a declarat ca problemele financiare la Poli persista. „Trei dintre preconizatii actionari s-au si retras, pe baricade raminind Omega, Siraj si Gold Platin. In plus, am fost amendati cu 50 de milioane de lei de Ministerul Muncii, datorita unor probleme legate de permisul de munca a lui Bogdanovic. Se pare ca totul a pornit de la Steaua, care a vrut sa loveasca in National, care are multi straini, insa in virtejul aparut am cazut si noi” a spus Stan.
Presedintele iesean a mai precizat ca va face un memoriu, deoarece „aceasta decizie nu mi se pare normala. Se uita probabil anomaliile existente in sistemul nostru legislativ. Astfel, pentru a obtine acest permis de munca pentru un jucator strain, trebuie mai intii obtinuta viza de sedere in Romania. Problema abia atunci apare, deoarece obtinerea acestei vize este conditionata de existenta permisului de munca si viceversa”, a adaugat Marius Stan, presedintele clubului iesean.
Cazul nu este singular, cluburile de fotbal din Divizia A primind amenzi in valoare de aproximativ un miliard de lei de la Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), pentrru aceeasi culpa, amenda minima fiind de 50 milioane de lei pentru fiecare strain. Astfel, au fost depistati in neregula cinci jucatori de la FC National, trei de la Rapid si unul de la Dinamo. In schimb, la clubul Steaua, la care activeza un singur jucator strain, nu a fost gasita nici o neregula, deoarece gruparea din Bulevardul Ghencea a facut din timp demersurile necesare pentru ca portarul Vasili Hamutovski sa obtina permisul de munca. In acest moment, in Divizia A activeaza 26 de jucatori straini dupa cum urmeaza: Universitatea Craiova si FC National – cite sase, CFR Cluj si Rapid – cite patru, FC Brasov – doi, Poli AEK Timisoara, Dinamo, Poli Iasi si Steaua – cite unul. Permisul de munca este necesar persoanelor straine care doresc sa lucreze pe teritoriul Romaniei. Pentru?obtinerea permisului de munca cluburile angajatoare trebuie sa nu aiba datorii la stat. Potrivit acelorasi surse din Ministerul Muncii, in prezent se desfasoara o ancheta si la cluburile cu alt profil sportiv decit fotbal. (OM)

Comentarii