Binecuvintata vacanta

sâmbătă, 24 noiembrie 2001, 00:00
4 MIN
 Binecuvintata vacanta

Frigul de afara, esecurile nationalelor tricolore si scandalurile in lant din primele divizii au instaurat lehamitea in sufletul microbistilor care prefera sa savureze meciurile televizate din cupele europene, decit sa mearga pe stadioane. Cam acelasi puls este si la Iasi, oras in care, din vara, despre fotbal se vorbeste doar atunci cind se ajunge la litera a treia a alfabetului. Si cum Poli are doar sanse teoretice de a termina turul pe primul loc (Vasluiul, care are in continuare doua puncte avans in fruntea clasamentului, joaca acasa, cu Negrestiul) dorul de vacanta creste exponential. Ultima reprezentatie din acest an pentru gruparea din Copou se consuma astazi, pe "Emil Alexandrescu", contra "satelitului" prim-divizionarei nemtene, Ceahlaul, plasat pe orbita de la Tirgu Neamt. Pe malurile Ozanei despre fotbal se vorbeste de la nivelul locului 13 acolo unde ucenicii lui "Pinalti" au ajuns datorita celor 16 puncte acumulate si pasivului de 5 puncte la adevar. Desi nu vor avea astazi nici un virf masiv in echipa (Brighiu a fost suspendat 5 etape in urma eliminarii de la Radauti!), iesenii, ce ocupa locul doi, cu 32 de puncte si +14 la adevar, nici nu se gindesc sa-si complice existenta ratind victoria.
Celelalte meciuri ale etapei sint: Cimentul Bicaz – Telecom Iasi; CFR Pascani – Bucovina Radauti; Foresta II Falticeni – ProMobila Crucea; Aerostar Bacau – Rafinaria Darmanesti;
FC Botosani – Rulmentul Birlad; Sportul Municipal Vaslui – Unirea Negresti.
RATC CFR Moldova Iasi – Gloria Zemes 4-1 (3-0)
RATC: Sirbu – Dragoi, Voicu, Tesoi – Luiuz, Agapi, Ilade, Virlan, Tuluc (’32 Raileanu; 75 Pancu) – Fieraru (’62 Murgu), Paun.
"Transportatorii" ieseni au intrat cu zimbetul pe buze in vacanta dupa ce ieri, pe stadionul "Nena", in ultima etapa a turului diviziei C, au cistigat lejer un meci neasteptat de placut. La aceasta si-au adus contributia atit gazdele, care au avut multe faze in care au stiut sa speculeze naivitatea defensivei adverse si a portarului Ciuhac, cit si echipa din judetul Bacau, o foarte placuta surpriza datorita jocului deschis, avintat pe care l-a etalat. Soarta partidei fusese clara inca de la pauza, Paun (’15 – reluare din apropiere dupa ce Ciuhac, a respins in fata sutul lui Ilade), Agapi (’30 – sut puternic, spectaculos, sub bara) si Virlan (’43 – vole din careu dupa o centrare a lui Agapi) ducind scorul la unul de forfait. Impulsionati de arbitrul divizionar A, Robert Ghioane, care ieri a fost capitanul de echipa al Gloriei, oaspetii au jucat placut si in actul doi si au reusit sa inscrie cu un sfert de ora inainte de final prin Ciubotariu, Ghioane fiind la un pas de a relansa meciul. Ar fi fost, poate, nedrept, deoarece elevii lui Dan Cananau avusesera intre timp alte ocazii, intre care si doua bare prin foarte activii Ilade (’25 – din lovitura libera) si Agapi (’63 – direct din corner). In minutele de prelungire, un alt jucator care a iesit in evidenta de la gazde Virlan a inscris un nou gol, consemnindu-se astfel o victorie lejera a iesenilor a caror parte centrala a liniei mediane a rulat la cote maxime. (Ovidiu MINEA)
Se apropie ora startului
Accidentati in partidele de cupe europene pe care le-au sustinut cu cluburile lor, o parte din jucatori se resimt inca. Daca dinamovistul Valeriu Costea a fost trimis acasa chiar a doua zi de la sosire, Eremia Piriianu (Fibrexnylon Savinesti) se antreneaza acum normal.
Ultimii doi sositi la lot au fost stelistul Sandu Iacob si dinamovistul Rares Fortuneanu, acesta din urma dupa ce a fost supus unui control medical in urma unei probleme la genunchi.
Aseara nationalele de tineret si seniori a Romaniei au sustinut un prim meci amical, disputat in Polivalenta ieseana si incheiat cu scorul de 42-27 pentru echipa de seniori. Cea de-a doua intilnire este programata duminica, la Vaslui.
Cantonata la Vaslui, echipa de tineret a Romaniei se confrunta si ea cu accidentarile. Chiar si asa, elevii antrenorului Liviu Gugles au reusit sa invinga zilele trecute nationala similara a Moldovei, cu scorul de 42-31.
Conform cu ultimele modificari efectuate, programul trofeului arata astfel: 28 noiembrie – Romania A – Romania T (ora 16.00) si Bulgaria – Grecia (17.45); 29 noiembrie – Romania T – Grecia (16.00) si Romania A – Bulgaria (17.45); 30 noiembrie – Romania T – Macedonia (16.00) si Romania A – Grecia (17.45); 1 decembrie – Romania T – Bulgaria (16.00) si Grecia – Macedonia (17.45); 2 decembrie – Romania A – Macedonia (10.30), Grecia – Bulgaria (12.15).
Dupa primele doua zile ale trofeului in varianta feminina disputat la Cluj, nationala Romaniei conduce in clasament cu doua victorii, dupa ce a invins Romania B cu 28-26 si Macedonia cu 26-25. In celelalte partide s-au inregistrat rezultatele: Iugoslavia – Polonia 33-29, Spania Macedonia 35-24, Romania B – Polonia 21-25 si Spania – Iugoslavia 24-24. De mentionat ca Romania si Spania fac parte din aceeasi grupa la Campionatul Mondial din Italia, care incepe pe 2 decembrie. (L.M.)

Comentarii