Black-out in ultimele sase minute

duminică, 27 noiembrie 2011, 23:30
2 MIN
 Black-out in ultimele sase minute

Derbiul etapei de ieri a Diviziei A de handbal masculin a opus, in sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Iasi, formatiile clasate pe primele doua locuri in seria A, Politehnica Iasi si CSM Bacau, liderul clasamentului. Oaspetii au intrat mai bine in joc si au dominat startul, in minutul 10 ajungindu-se deja la 2-5. Pe fondul unei evolutii de exceptie a lui Mitrofan, care a avut noua interventii decisive in actul intii, si a unor contraatacuri letale, Iasul s-a trezit si a echilibrat jocul, de la 4-7 (min. 13) ajungindu-se, in doar trei minute, la 8-8. Mai mult, chiar daca nu s-a bazat pe interi decit in aparare (in prima repriza, Ciocoiu a reusit un singur gol, in minutul 25, iar Lapusneanu nu a gasit poarta!), iar la coordonare a trebuit sa fie incercate trei variante (G. Dumitrache, St. Dumitrache si Sabau), Poli a dus scorul la 13-10 in minutul 23, lasind impresia ca poate sa fie prima formatie care bate Bacaul in acest sezon. O cadere defensiva in ultimele cinci minute ale primei jumatati a facut insa ca de la 14-11 sa se ajunga la 16-16, toate formulele defensive incercate de antrenorii gazdelor Florin Spiridon si Ioan Zepciuc nereusind sa anihileze gurile de foc ale bacauanilor, Zacaciuriu, Bujor, fiecare a inscris cinci goluri in repriza intii, si Sipulin – patru reusite, in aceeasi perioada.

Pina la un punct, scenariul primului act s-a repetat in repriza a doua, CSM distantindu-se rapid la trei goluri, 22-19 in minutul 37. Politehnica a revenit, a strins la 23-24 (‘41), urmatoarele 13 minute, in care s-au inregistrat doar egalitati ori avansuri de un gol, de ambele parti, fiind pe muchie de cutit! Desi oaspetii au in lot foarte multi jucatori tineri, din lotul de tineret al Republicii Moldova, finalul i-a gasit pe acestia cu mintea mai limpede, Poli scurtcircuitindu-se in minutul 54, cind conducea cu 29-28. Greselile pe banda rulanta comise de ieseni a dat posibilitatea Bacaului de a inscrie trei goluri consecutive si de a se impune cu 31-29.

De notat fair-play-ul unui joc plin de miza (duritatile au lipsit, raportul la eliminari de doua minute a fost 3-4 si 1-2 la aruncari de la 7 metri), care a consfintit practic numele echipei care va incheia anul pe primul loc. Pentru a ramine in lupta pentru locul II, care asigura prezenta la barajul de promovare, Iasul, care a bifat al treilea esec stagional, are mare nevoie de victorie etapa viitoare, in dificila partida de la Calarasi.

La gazde au evoluat: Torica, Mitrofan (16 interventii decisive); Nemenco (7 goluri, 1 din 7 metri), Lapusneanu (4), Ciocoiu (4), G. Dumitrache (4), Sahin (4), Oniga (3), Il. Burdun (2), St. Dumitrache (1), Sabau, Saracila.

Comentarii