Botezul Cupei

marți, 24 octombrie 2006, 21:39
2 MIN
 Botezul Cupei

Ca si celelalte echipe din Liga I, Politehnica Iasi intra in focurile Cupei Romaniei odata cu 16-imile competitiei. Sortii au scos in calea iesenilor pe Universitatea Cluj, formatie cu traditie in fotbalul romanesc, ce se afla actualmente in seria a II-a a ligii secunde, pe pozitia secunda, promovabila. Desi nu are in Cupa un obiectiv ferm pentru acest sezon, iesenii nu concep decit victoria in partida de astazi, ce se va disputa la Sfintu Gheorghe. „Campionatul e important pentru noi. In Cupa, ne gindim doar sa ajungem cit mai sus si nu ne-am facut un scop in sine din aceasta competitie. Totusi, in meciul cu Clujul vrem sa ne onoram cartea de vizita si sa ne impunem” , a spus presedintele Politehnicii, Sorin Boca. In afara ambitiei adversarului, care are in componenta destui jucatori cu nume, iesenii au de trecut si peste gravele probleme de lot, ce persista de ceva vreme, ba chiar capata proportii de la o zi la alta.
La capitolul accidentari, nu numai ca nu a aparut vreo recuperare, Bernard, Miclea si Ciubancan fiind, in continuare, inapti, ba, mai mult, lista s-a ingrosat dupa meciul cu Rapid. Initial, doar Saric si Onofras au declarat forfait, pentru ca ieri in acest grup sa mai intre Bordeanu si Palimaru! Amintind ca Gavatorta a plecat in Argentina, ajungem la lista suspendatilor, care-l cuprinde doar pe Ciobanu (etapele de penalizare datorita eliminarilor se contabilizeaza si in Cupa, cele ivite ca urmare a „galbenelor”, nu), ce isi ispaseste a treia runda de penitenta, dupa eliminarea din meciul cu Steaua. In schimb, Onut si Bilba, ce au absentat cu Rapidul din motive asemanatoare, revin pe teren. Ultima absenta notabila la moldoveni este a portarului Branet. Cum acesta a incasat in meciul cu giulestenii al patrulea cartonas galben din sezon si va sta cu Dinamo, Ionut Popa a decis sa-l introduca pe Marc intre buturi, fostul international de tineret urmind a fi astfel rodat in perspectiva meciului din campionat, de simbata, cu Dinamo. „Chiar fara 10 jucatori, mergem sa batem Clujul. Nu stiu insa ce vom face simbata, cu Dinamo, la ora actuala fiind siguri doar pe reintrarea lui Ciobanu. Or, fara 9 jucatori, sintem victime sigure pe terenul liderului”.
Politehnica a plecat de ieri la Sfintu Gheorghe, urmind a reveni acasa imediat dupa meci. Fanii ieseni ce vor sa urmareasca meciul cu U Cluj pot pleca spre Covasna in aceasta dimineata, la ora 7.00, din fata Salii Polivalente, cu mijloace de transport puse la dispozitie de club.
Formatiile probabile
Poli: Marc – Toma, Onut, Ir. Ionescu, Bordeanu – Buta, Iurisniti, Mitrovic (Tincu), Sfirlea – Cernoch, Bilba.
U: Szolomajer – Taut, Cordos, Somcherechi, Suller – Ungurusan, Dolha, R. Sabo, V. Ghindaru – Szekely, Goga.
Arbitri: Ionica Serea; Corneliu Fecioru, Florin Stanescu.

Comentarii