Brat la brat

Subtitlu

miercuri, 23 iunie 2010, 23:21
2 MIN
 Brat la brat

Ghana: Kingson – Pantsil, John Mensah, Jonathan Mensah, Sarpei – Tagoe (’64 – Muntari), K. P. Boateng, Annan, Asamoah, Ayew (’90^2 – Adiyiah) – Gyan (’81 – Amoah). Antrenor: Milovan Rajevac.

Germania: Neuer – Lahm, Mertesacker, Friedrich, J. Boateng (’72 – Jansen) – Khedira, Schweinsteiger (’81 – Kroos) – 13. Müller (’67 – Trochowski), Özil, Podolski – Cacau. Antrenor: Joachim Löw.

Cartonase galbene: Ayew (’39) – Müller (’42).

Arbitru: Carlos Simon (Brazilia).

0-1, min. 60: Özil, cu un sut de la 20 metri

Dilema dinaintea meciului "Care-i fata Germaniei, cea din partida cu Australia sau aceea din disputa cu sirbii?" nu a putut fi deslusita dupa prima repriza. Desi au fost siguri in aparare si au avut doua-trei momente de poarta, inclusiv o ratare uriasa, prin Özil (’25), care, scapat singur cu portarul, nu a reusit sa inscrie, nemtii nu si-au onorat blazonul. Sperietura trasa la ocazia lui Asamoah, care a sutat prost (’50) intr-un moment in care in fata il avea doar pe Neuer, a indus reglajul tirului lui Özil  si deschiderea scorului. Avind nevoie de o remiza pentru a nu depinde de celalalt meci, africanii au avut reactie, Tagoe (’61) si, mai ales, Ayew (’66), blocat de Lahm, fiind la un pas de a-si atinge scopul. Desprinderea Australiei la doua goluri in meciul cu Serbia a linistit, insa, jocul, ajungindu-se ca pe final, in ciuda revenirii sirbilor, sa se joace la trecerea timpului si conservarea unui scor care duce mai departe ambele echipe ce s-au duelat la Johannesburg.

  

Clasamentul grupei D

1. Germania      3          2          0          1          5-1       6

2. Ghana          3          1          1          1          2-2       4

3. Australia       3          1          1          1          3-6      4

4. Serbia           3          1          0          2          2-3       3

Comentarii