Briegel refuza Politehnica

marți, 07 februarie 2006, 00:00
2 MIN
 Briegel refuza Politehnica

Esecul Politehnicii in fata unei selectionate divizionare a Albaniei in deschiderea turneului Norcia Winter Cup (0-3 in meciul disputat duminica) nu l-a descumpanit pe antrenorul principal al iesenilor, Ionut Popa, care a analizat ieri, la rece, partida: „In primul rind am intilnit un adversar foarte valoros, compus din jucatori care au incercat sa demonstreze ca nu sint mai prejos decit albanezii din strainatate, desi in echipa a fost si un jucator de la Lucerna. Dornici de a se remarca in fata selectionerul Briegel, albanezii au fost agresivi, de 3-4 ori fiind la un pas sa apara batai pe teren! De altfel, Gavatorta, Rednic si Cernoch au iesit sifonati serios. In plus, noi am jucat pentru prima data pe iarba in acest an, ba as putea spune ca a fost primul nostru joc adevarat deoarece testul cu Romanul a fost neconcludent. Chiar si asa, am tinut piept, insa am luat doua goluri pe gafe individuale si unul din ofsaid. Dovada ca, in ciuda scorului, nu ne-am facut de ris, e faptul ca selectionerul Briegel a refuzat sa ne acorde revansa, pe care i-am solicitat-o in afara turneului! Asta cu toate ca in rest a fost foarte deschis cu mine, dialogind pe diferite subiecte, in limba italiana, atit dupa meci cit si luni”. Popa (care in tur a mers in principal pe sistemul de joc „4-1-4-1”), s-a aratat suparat ca modului „4-4-2” folosit duminica nu a functionat pe masura asteptarilor. Tehnicianul nu putea sa rateze prilejul lansarii unei glume: „Daca reflectez mai bine, cred ca nu toate cele relatate au contat. Decisiv a fost aportul publicului, 20 de albanezi facind galerie din primul pina in ultimul minut!”.
Altfel, oficialii Politehnicii sint foarte multumiti de conditiile avute la dispozitie la Norcia. „Stam la un hotel de 4 stele, avem la dispozitie la orice ora o sala ce are un teren cu dimensiuni normale si o moderna sala de forta, alte 3 terenuri, unul de dimensiuni normale si altul de dimensiuni reduse, ambele cu gazon foarte bun, precum si un teren sintetic” a spus presedintele Sorin Boca, completat de Ionut Popa: „Sint conditii exceptionale! In plus, sint multumit de adversarii cu care jucam, doua echipe cu mari sanse de a juca in A, o echipa nationala si doua echipe straine, una de liga secunda in Elvetia si alta care va juca in al treilea esalon spaniol. Daca reusim, in afara turneului, sa disputam si un amical cu o echipa italiana, totul e perfect. Chiar discutam cu vicepresedintele Simionas, care stie foarte bine care sint conditiile din Cipru sau Turcia, si el ne-a felicitat ca am fost inspirati in alegerea Norciei”.
Ieri, Poli a efectuat doua antrenamente, acelasi program fiind prevazut si pentru astazi. Miine dimineata, gruparea din Copou joaca al doilea meci din turneu, cu liderul B1, Ceahlaul Piatra Neamt, dupa amiaza fiind rezervata urmaririi „live” a partidei dintre Ascoli si Livorno, din prima liga italiana. (Ovidiu MINEA)

Comentarii